Gezond bananenijs met zelfgemaakte granola recept

Ontbijten met softijs, dat is toch niet gezond? In vele gevallen is dat inderdaad niet gezond, maar met dit recept is dat wel het geval!

Met dit recept maak je een verantwoorde versie van softijs: ijs gemaakt van bevroren banaan. Het vereist één simpele handeling voordat je aan de slag kunt. Snijd een banaan in plakjes en plaats deze in de vriezer. Als je dat nu doet, kun je over een paar uur al van dit heerlijke gerechtje genieten!

Dit bananenijs heeft dezelfde structuur als softijs, maar heeft (gelukkig) niet dezelfde voedingswaarde. Deze gezonde variant bevat geen toegevoegd suiker, is koolhydraatarm én bevat vitamines en mineralen. Dat klinkt toch te goed voor woorden?

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1 bevroren banaan (in plakjes ingevroren)
  • Scheutje ongezoete amandel- of kokosmelk
  • 15 gram ongezouten amandelen
  • Kaneel
  • 2 el havermout
  • 1 el kokosrasp
  • Kokosolie
  • Optionele toppings: 1 el chiazaad, cacaonibs, lijnzaad

Bereidingswijze:

  1. Hak de amandelen.
  2. Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en voeg de amandelen, havermout en kokosrasp toe. Bak de granola al roerend goudbruin. Zet even opzij.
  3. Doe de bevroren banaan en een scheutje amandel- of kokosmelk in een keukenmachine of sterke blender. Blend tot het een romige structuur heeft, net zoals softijs.
  4. Schep het bananenijs in een kommetje en garneer met een snufje kaneel en de zelfgebakken granola.
  5. Optioneel: voeg een eetlepel chiazaad, cacaonibs of lijnzaad toe.

TIP: Wil je dit ijs als tussendoortje eten? Laat dan de granola weg en kies één van de toppings uit de ingrediëntenlijst.

Voedingswaarde: 395 calorieën