Gevulde omelet met groenten recept

Met dit recept maak je een hartig, vullend en gezond ontbijt. Deze omelet bevat veel belangrijke voedingsstoffen dankzij de verschillende groentes die worden gebruikt.

De spinazie levert je diverse mineralen, waaronder kalium, magnesium en calcium. De tomaten bevatten vitamine A, B1, B3, C, E en K.

Naast het feit dat dit ontbijt gezond is, is het ook nog eens super lekker! Ga daarom snel aan de slag met dit koolhydraatarme ontbijt recept.

Ingrediënten:

  • 2 (biologische) eieren
  • 3 tomaten
  • Handvol spinazie
  • ½ paprika
  • Kokos- of olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: 2 volkoren/zilvervlies rijstwafels

Bereidingswijze:

  1. Kluts de eieren in een kommetje en voeg een snuf zeezout en zwarte peper toe.
  2. Verwarm één eetlepel olie in een koekenpan en voeg de geklutste eieren toe.
  3. Bak de omelet circa 4 minuten, totdat deze bijna gaar is.
  4. Snijd ondertussen de tomaten en paprika in kleine stukjes.
  5. Verdeel de spinazie en de gesneden tomaten en paprika over de omelet en vouw deze dubbel.
  6. Bak de omelet om en om een aantal minuten, totdat de omelet gaar is en de groenten zijn verwarmd.
  7. Optioneel: serveer de omelet op twee rijstwafels.

Voedingswaarde: 315 calorieën