Gepofte zoete aardappel met avocado en granaatappelpitjes recept

Met dit simpele recept zet je een gezond en lekker gerecht op tafel. Het ziet er indrukwekkend uit, maar het is niet moeilijk om te maken!

Dit recept bevat langzame koolhydraten en goede vetten: een goede combinatie om honger lange tijd buiten de deur te houden. De granaatappelpitjes geven dit gerecht een frisse touch.

Deze gepofte zoete aardappel is heerlijk als lunch, maar kan ook als bijgerecht voor het diner worden geserveerd.

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1 zoete aardappel (circa 150 gram)
  • ½ avocado
  • 60 gram granaatappelpitjes
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: 100 gram (soja)yoghurt, ½ tl kerriepoeder

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de zoete aardappel, prik met een vork wat gaatjes in de schil en verpak de aardappel in aluminiumfolie.
  3. Leg de zoete aardappel in de oven en pof deze in 45 – 55 minuten gaar.
  4. Maak ondertussen de rest van het gerecht: schep het vruchtvlees uit de avocado en prak dit met een vork tot de gewenste structuur ontstaat. Er mogen kleine stukjes in zitten.
  5. Voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe en zet opzij.
  6. Snijd de gepofte zoete aardappel doormidden, verdeel de geprakte avocado erover en garneer met de granaatappelpitjes.
  7. Optioneel: maak een sausje van de (soja)yoghurt, het kerriepoeder en een snufje zeezout en zwarte peper en druppel de saus over het gerecht.

TIP: Eet je dit gerecht als diner? Serveer er dan een simpele salade en een gekookt ei bij.

Voedingswaarde: 365 calorieën