Gebakken appel met noten-havermoutcrumble recept

Ziet dit ontbijtje er niet heerlijk uit? Deze warme, gevulde appel is alles wat je wilt op een koude ochtend.

Dit recept is gezond, lekker en vullend. De havermout houdt je lang verzadigd, omdat het langzame koolhydraten bevat. De noten zijn een goede bron van omega 3-vetten en eiwitten, en bevatten diverse vitamines en mineralen.

Dit ontbijt is koolhydraatarm en vezelrijk. Heb je trek gekregen? Let’s get started!

Ingrediënten (voor 1 persoon):

  • 1 appel
  • 2 el havermout
  • 2 el ongezouten noten
  • 1 el kokosrasp of kokossnippers
  • 1 el rozijnen
  • Kaneel
  • Kokosolie

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Hak de noten.
  3. Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan en voeg de havermout, noten en kokos toe. Bak deze al roerend in circa 5 minuten goudbruin. Zet even opzij.
  4. Snijd het kapje van de appel en hol de appel uit. Bewaar het kapje en het vruchtvlees. Het klokhuis mag weggegooid worden.
  5. Snijd het vruchtvlees van de appel in kleine stukjes. Doe deze samen met de rozijnen en een snuf kaneel in een kom en roer goed door.
  6. Vul de appel met het appel-rozijnenmengsel en zet het kapje van de appel weer op zijn plaats.
  7. Zet de appel in een ovenschaal en plaats de ovenschaal in de oven. Bak de appel in circa 20 minuten gaar.
  8. Zet de appel op een bord, haal het kapje er vanaf en schep de noten-havermoutcrumble in de appel.

Voedingswaarde: 410 calorieën