Floraa’s ratatouille recept, reuze gezond!

Heb jij ook wel eens van die dagen dat je geen behoefte hebt aan vlees of koolhydraatrijke voeding? Op dat soort dagen denk ik aan een super gezond recept voor ratatouille! Eigenlijk had ik ratatouille tot een half jaar geleden nog nooit op. Een vriendin van mij maakt het regelmatig en het was tijd eens te gaan proeven. Heerlijk vond ik het, echt heerlijk! En geen suiker, geen smaakversterkers, geen vlees, niks! 

Inmiddels ben ik zelf wat gaan experimenteren en heb ik mij eigen ratatouille recept ontwikkeld. Bij deze deel ik het graag met jullie voor wat meer inspiratie. Je kunt de ratatouille als volledige maaltijd beschouwen maar je kunt het ook in een kleine portie maken en dan toch eten met een stukje vlees of vis.

Wat gaat er in?

  • 1 courgette
  • 1 ui, 1 teentje knoflook
  • 1 rode puntpaprika ca. 15 cm lang.
  • 1 wortel (ong. net zo lang als de courgette) of een paar kleintjes.
  • 1 kleine bos selderij, draadjes verwijderd.
  • 5 tomaten (gepeld of zelf pellen)
  • 1 klein potje tomatenpuree
  • Heinz Tomatenketchup
  • Groene olijven
  • Kikkererwten 1 potje (300-400 gram)
  • Geelwortel (kurkuma)
  • Eetlepel fijne mosterd (zonder suiker)
  • Rozemarijn gedroogd
  • Tijm gedroogd
  • Basilicum gedroogd of vers
  • Balsamico azijn
  • Keltisch zout, zwarte peper
  • Eetlepel kokosolie
  • (evt. tabasco)

Hoe maak je het?

  1. Doe een eetlepel kokosolie in een diepe of wokpan. Snijd de knoflook en ui en laat kort bakken. Snijd de wortel in kleine stukken en voeg deze als eerste toe.
  2. Verwijder de draadjes van de selderij en snijd de bos in stukjes. Snijd ook alvast de puntpaprika, olijven en gepelde tomaten in stukjes en voeg alles toe behalve de olijven.
  3. Strooi flink wat Keltisch zout door het gerecht, een beetje zwarte peper en een scheut rozemarijn, tijm en basilicum.
  4. Roer het potje tomatenpuree, een eetlepel fijne mosterd en een eetlepel Heinz ketchup door het gerecht. Voeg ook twee grote theelepels kurkuma toe.
  5. Een goede scheut balsamico door het gerecht voor wat extra smaak. Voeg nu de kikkererwten toe en laat het geheel zo’n 20 minuten staan. regelmatig roeren. Ergens tegen het einde roer je de olijven erdoorheen.
  6. Voor degenen die van wat pittiger houden: Voeg een klein beetje tabasco toe aan het geheel

En klaar…. Smakelijk!

Ben je op zoek naar nog meer groenten recepten? Bij deze heb ik voor jullie 4 x geroosterde groenten recepten!