Het eetdagboek van Jacomijn (@gezondhealthybykroon)

Deze week weer een nieuw eetdagboek op het programma, deze week is het Jacomijn de Kroon die haar passie voor food wilt laten zien en die dat met ons wilt delen! Haar kenmerken zijn dat ze bijna vegetarisch kookt en zonder pakjes en zakjes! Laat je inspireren!

 

5-daags eetdagboek voor Floraa

 

Jacomijn Kroon

Gezond Healthy by Kroon

Kenmerken: bijna vegetarisch / geen pakjes & zakjes

 

Dag 1

Goedemorgen! Vandaag begin ik de dag met heerlijk frisse havermout met citroen. Een lekkere combi van zoet en zuur door de honing en citroen. Op dit ontbijt kan ik de hele ochtend doen, prima!

Voor de lunch heb ik couscoussalade met pistachenootjes op het menu staan. Deze heb ik de avond ervoor vast klaargemaakt en is echt zo klaar. Door steeds te wisselen met ingrediënten voor door de couscous, kun je regelmatig variëren!

Rond 15:00 uur krijg ik altijd een beetje trek. Gelukkig heb ik snackballetjes bij me! Deze zijn gemaakt van dadels en cashew noten. Lekker zoet dus!

’s Avonds doen we makkelijk: Home made pompoensoep. Na het eten neem ik een lekkere kop koffie met een stukje pure 80% chocolade. En dan snel opschieten, want ik moet naar drumles!

 eetdagboek - jacomijn - aardbijen - havermount

 

 

 

Dag 2

Deze ochtend begin ik met een groen monster: Een smoothie van spinazie, banaan, appel en wat citroensap. Op het laatst doe ik er nog een eetlepel chiazaadjes doorheen. Wat ik fijn vind aan een smoothie is dat het goed vult én dat je al flinke dosis van je dagelijks benodigde fruit en/of groente binnen hebt. Daarna stap ik snel op de fiets richting kantoor.

Met de lunch eet ik 3 speltcrackers met hüttenkäse en wat verse bieslook. Daaroverheen een beetje peper en zout.

Als tussendoortje had ik een verse dadel met roomkaas klaarliggen, maar door de drukte op kantoor ben ik die helemaal vergeten!

’s Avonds eten we een vegaburger van kikkererwten op een bruin broodje, belegd met verse groenten. Deze zelfgemaakte burger is toch net weer wat lekkerder dan een vegaburger uit de supermarkt.

 

 

Dag 3

Gisteravond heb ik havermoutmuffins met blauwe bessen gemaakt. Lekker joh! Hier eet ik er dus mooi één van als ontbijt. Aangezien vrijdags mijn vrije dag is, kan ik lekker rustig ontbijten. Hierna fiets ik naar de markt om weer fijne ingrediënten te kopen voor al mijn receptjes.

Tijd voor een lekkere lunch: Meergranen driehoek belegd met hummus van zongedroogde tomaatjes, feta en gegrilde courgette. Deze combinatie kwam ooit spontaan in me op en is een blijvertje gebleken!

Vanavond eet ik één van mijn favorieten: Een tortilla wrap met pittige hummus, verse groente, koriander en feta. Dichtvouwen, prikkertje erin en eten maar!

In de avond eet ik voor het eerst mijn eigengemaakte ‘borrelnootjes’ van kikkererwten. Goed gelukt!

eetdagboek - jacomijn - muffins 

 

 

Dag 4

Zaterdag blijft toch wel de leukste dag van de week. En ik heb een heerlijke dag voor de boeg! Mijn ochtend start met een groene smoothie van komkommer, banaan en appel.

 

Met de lunch eet ik de heerlijke blueberry crumble van Rens Kroes. Deze crumble is net een taartje, zo lekker dat ik ‘m op vrije dagen dus regelmatig eet als lunch! Het vult enorm, dus ik kan hier de hele middag op door!

 

Na een middag in de stad staat als avondeten falafel op het programma. Een heerlijk vegetarisch recept op basis van kikkererwten. Door de kruiden en specerijen is het een smaakvolle maaltijd. Ik maak hier altijd een knoflooksausje bij op basis van yoghurt. Smullen maar!

 

Later op de avond snoep ik wat van mijn zelfgemaakte chocolade met framboos. Mjam!

eetdagboek - jacomijn - sap

 

Dag 5 Zondag

Op zondag slaap ik lekker een beetje uit. En zodra ik mijn bed uit stap is het tijd voor home made granola! Dat is toch zo lekker! Hier doe ik wat vers fruit en amandelmelk bij.

 

De late lunch van vandaag is er één met een speltpannenkoek. Ik ben van de zoete pannenkoeken, dus door het beslag gooi ik een theelepeltje speculaaskruiden. Als topping lekker wat vers fruit, geraspte kokos en cacao nibs. Daar word ik blij van!

 

Vandaag eten we laat, dus tussendoor eet ik een stukje van mijn zelfgemaakte mueslireep, gemaakt van dadels, cashew noten en cranberries.

 

En dan één van mijn favorieten als avondeten: Panpizza! Makkelijk te maken, snel klaar en o zo lekker! Die moet je ook echt eens proberen.

eetdagboek - jacomijn - casewnoten eetdagboek - jacomijn - pizza

 

Algemeen

Iedere ochtend en na het avondeten drink ik een kop koffie. Verder drink ik vooral water en thee. Groene- of kruidenthee of verse gember- of muntthee.

 

Veel foto’s en recepten van deze gerechtjes vind je op:

 

  1. Mijn blog: www.gezondhealthybykroon.nl
  2. Instagram: @gezondhealthybykroon
  3. Facebook: Gezond Healthy by Kroon