Een Oosterse maaltijd met kip en aubergine friet recept

Vorig jaar ging ik op vakantie naar Israël en Palestina, sinds ik daar ben geweest eet ik regelmatig met een Oosters tintje. Zo ook dit gerecht. Deze Oosterse maaltijd met aubergine friet is genoeg voor 5 personen, ideaal dus voor als je gasten krijgt. Het aubergine friet recept is echt een aanrader:)

In het Midden Oosten wordt veel gekookt met verschillende kruiden en specerijen. Al het eten daar heeft veel smaak. Door daar te eten, en te kijken hoe er gekookt word, heb ik geleerd om niet te voorzichtig om te gaan met kruiden en specerijen.

Tip: Durf een beetje meer te gebruiken en kruiden en specerijen te mengen met elkaar. Probeer uit. Ga naar de toko, ruik, kijk en kies de specerijen die bij jou passen.

Kip met een Oosters tintje

  • 10 kippenpoten (2 pp)
  • 1 blik kikkererwten
  • Peper en zout,
  • 2 eetlepels tomaten puree
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1 eetlepel hete paprika kruiden (je kunt ook paprika poeder en een los pepertje gebruiken)
  • 2 eetlepels spice poeder
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook

Kruid de kippenpoten met peper en zout en bak ze rondom goud bruin. Haal ze uit de pan en bak nu de ui en knoflook in de pan. Voeg de specerijen en de tomatenpuree toe. Bak even goed mee.

Voeg de kikkererwten toe en een scheutje water (de helft van het lege blikje kikkererwten) en doe de kippenpoten hier weer bij. Laat het minimaal 30 minuten pruttelen. Zet wat peterselie of koriander op tafel om het af te maken.

Aubergine friet recept

Aubergines kun je op verschillende manieren klaarmaken. Je kunt ze verwerken in een lasagne, salade of je kunt ze grillen of vullen. Ze nemen ontzettend veel smaak op waardoor je het gerecht veel pit kunt geven.

Ik maakte er friet van, zelfs degene die niet zo van aubergine houden, smullen hiervan.

Snij de aubergine en eventueel paprika in repen. Smeer ze in met een mengsel van onderstaande ingrediënten.

  • 1 theelepel tomaten puree
  • 2 eetlepels olijf olie
  • 2 theelepels kurkuma poeder
  • 1/2 heel fijn gesnipperd uitje.
  • 2 teentjes knoflook (zeer fijn gesnipperd of geperst)
  • 1 pepertje
  • Een flinke hand peterselie, fijngehakt.
  • peper en zout.

Verdeel de aubergine over een bakplaat. Zet de aubergine friet vervolgens ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven op 180 graden.

Serveer dit met platbrood of wraps en een heerlijke frisse tzatziki.

Wil je dit recept voor ons delen? Hier moet iedereen toch van kunnen genieten?:)