Detox soep met wortel, linzen en kurkuma recept

Met dit recept maak je in een handomdraai een lekkere, vullende detox soep. De kurkuma maakt deze soep het uitstekende ontgift-gerecht. Kurkuma werkt namelijk ontstekingsremmend en beschermt je tegen de effecten van giftige chemische stoffen. Vergeet de zwarte peper in dit recept niet: zonder de toevoeging van zwarte peper wordt kurkuma namelijk minder goed door je lichaam opgenomen.

Ingrediënten (voor 2 porties):

  • 500 gram wortelen
  • 200 gram linzen (uit pot of blik)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl kurkuma
  • Paar takjes verse koriander of peterselie
  • 30 gram walnoten
  • Olijf- of kokosolie
  • 500-700 ml water
  • Zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Snijd de wortelen in stukjes, snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Verhit een eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan.
  3. Voeg de wortelen, de kurkuma en een flinke snuf zwarte peper toe en bak kort mee.
  4. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook.
  5. Kook de soep circa 15 minuten, totdat de wortelen gaar zijn.
  6. Hak ondertussen de koriander of peterselie fijn en hak de walnoten grof.
  7. Pureer de soep met een staafmixer. Is de soep iets te dik? Voeg dan wat extra water toe.
  8. Laat de linzen uitlekken in een vergiet of zeef en voeg deze aan de soep toe. Roer goed door en verwarm de soep nog enkele minuten.
  9. Garneer de soep met de gehakte walnoten en de fijngehakte koriander of peterselie.

Voedingswaarde per portie: 360 calorieën