Met dit recept maak je in een handomdraai een lekkere, vullende detox soep. De kurkuma maakt deze soep het uitstekende ontgift-gerecht. Kurkuma werkt namelijk ontstekingsremmend en beschermt je tegen de effecten van giftige chemische stoffen. Vergeet de zwarte peper in dit recept niet: zonder de toevoeging van zwarte peper wordt kurkuma namelijk minder goed door je lichaam opgenomen.
Ingrediënten (voor 2 porties):
- 500 gram wortelen
- 200 gram linzen (uit pot of blik)
- 1 blokje groentebouillon
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl kurkuma
- Paar takjes verse koriander of peterselie
- 30 gram walnoten
- Olijf- of kokosolie
- 500-700 ml water
- Zwarte peper
Bereidingswijze:
- Snijd de wortelen in stukjes, snipper de ui en pers de knoflook.
- Verhit een eetlepel olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan.
- Voeg de wortelen, de kurkuma en een flinke snuf zwarte peper toe en bak kort mee.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng de soep aan de kook.
- Kook de soep circa 15 minuten, totdat de wortelen gaar zijn.
- Hak ondertussen de koriander of peterselie fijn en hak de walnoten grof.
- Pureer de soep met een staafmixer. Is de soep iets te dik? Voeg dan wat extra water toe.
- Laat de linzen uitlekken in een vergiet of zeef en voeg deze aan de soep toe. Roer goed door en verwarm de soep nog enkele minuten.
- Garneer de soep met de gehakte walnoten en de fijngehakte koriander of peterselie.
Voedingswaarde per portie: 360 calorieën