Detox maaltijdsalade met zoete aardappel, avocado en pompoenpitten recept

Met deze salade zet je een lekkere, vullende maaltijd op tafel die je lichaam helpt ontgiften. De spinazie is rijk aan alpha-liponzuur en vele verschillende vitamines, en is daarmee een ware detox-koning. De zoete aardappel bevat langzame koolhydraten, waardoor je lange tijd verzadigd blijft. Met deze detox salade zal je geen honger ervaren!

Ingrediënten:

  • Handvol verse spinazie
  • 100 gram zoete aardappel
  • 50 gram zwarte bonen (uit blik of pot)
  • 15 gram pompoenpitten
  • ½ avocado
  • ½ komkommer
  • ½ rode ui
  • 2 tomaten
  • Paar takjes verse peterselie
  • Sap van ½ citroen
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: plukje alfalfa

Bereidingswijze:

  1. Was de zoete aardappel grondig en snijd in blokjes ter grootte van een dobbelsteen.
  2. Breng een pan met water aan de kook en plaats de zoete aardappelblokjes in een stoommandje. Stoom de zoete aardappelblokjes in circa 7 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de avocado, komkommer en tomaten in stukjes.
  4. Snijd de rode ui in halve ringen en hak de peterselie en spinazie grof.
  5. Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie en een snuf zeezout en zwarte peper.
  6. Laat de bonen uitlekken in een vergiet of zeef.
  7. Doe alle ingrediënten, inclusief de dressing, in een kom en hussel door elkaar.
  8. Serveer op een mooi bord en bestrooi eventueel met een klein snufje zeezout en zwarte peper.
  9. Optioneel: voeg een plukje alfalfa toe.

Voedingswaarde: 530 calorieën