Courgetti met kipfilet en avocadosaus recept

Dacht jij dat je nooit meer pasta kon eten als je een koolhydraatarm dieet volgt? Dan heb je het mis!

Courgetti is de oplossing: spaghetti gemaakt van courgette. Door de pasta te vervangen door groente tover je een koolhydraatrijk gerecht om tot een koolhydraatarm, modern en verfrissend gerecht. De voordelen: je krijgt weinig koolhydraten binnen, je voorziet je lichaam van goede voedingsstoffen én voorkomt vermoeidheid na de maaltijd.

Ben je overtuigd? Ga dan aan de slag met dit lekkere, koolhydraatarme recept.

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 kleine avocado
  • 50 gram doperwten
  • 100 gram (biologische) kipfilet
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1 kleine ui
  • Citroensap
  • Takje peterselie
  • Kokos- of olijfolie
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Blancheer de doperwten 3 minuten in een pan met kokend water. Haal ze uit de pan en doe ze in een kommetje.
  2. Voeg het vruchtvlees van de avocado, een paar druppels citroensap en een snufje zeezout en zwarte peper aan het kommetje toe. Prak met een vork tot er een gladde massa ontstaat. Zet even apart.
  3. Snipper de ui en snijd de kipfilet in blokjes.
  4. Verhit een eetlepel olie in een wokpan of grote koekenpan en voeg de kipfilet en ui toe. Bak circa 10 minuten, totdat de kip gaar is.
  5. Snijd ondertussen de courgette met een mes of spiraalsnijder/Spirelli tot spaghettisliertjes (courgetti).
  6. Draai het vuur laag als de kip gaar is. Voeg de courgettesliertjes en de avocadosaus toe en roer goed door.
  7. Verwarm het gerecht circa 1 – 2 minuten. Tip: doe dit niet te lang, anders wordt de courgetti slap.
  8. Halveer de cherrytomaten en hak de peterselie fijn.
  9. Schep de courgetti op een bord en garneer met de gehalveerde cherrytomaten en peterselie. Voeg eventueel zeezout en zwarte peper naar smaak toe.

Voedingswaarde: 630 calorieën