Conny viel 18 kilo af door deze 5 tips zonder honger!

Kon je vroeger alles eten zonder dat er een grammetje bijkwam, zo hoef je nu alleen nog maar naar die Bossche bol te kijken en er zit alweer een kilootje aan.

Zo verging het mij ook. Tot ruim twee jaar geleden.

Mijn redding? Koolhydraatarme voeding!

Jo-Jo-en met die kilo’s

Vanaf mijn 25e kroop de wijzer van de weegschaal langzaam omhoog, en voor ik het in de gaten had zag ik ‘m op de 80 kilo staan.

Met afvallen op de ‘ouderwetse’ manier (vetarm en light) en veel, heel veel sporten gingen er destijds ook weer aardig wat kilo’s af … die er toen ik hééél eventjes niet oplette ook meteen weer aanzaten. Nou ja, OK, het waren er zelfs een paar meer. Klinkt bekend?

Sinds 2012 woon ik in de leukste stad van Duitsland: Bremen.

En ook al staat Duitsland culinair misschien niet hoog aangeschreven, ze kunnen hier lekker eten hoor! Vooral die heerlijke Kuchen (taartjes) waar Duitsland bekend om staat, zijn voor een zoetekauw als ik moeilijk af te slaan. Lastig als je die kilo’s kwijt wilt raken.

Afvallen ‘ouderwets’

Afvallen op de ‘ouderwetse manier’ gaf dit keer alleen geen enkel resultaat. Ook omdat ik het als 40-something meid echt niet meer kon opbrengen om vrijwel elke dag in de sportschool te bikkelen. De weegschaal kroop omhoog, mijn humeur zakte tot ver onder het nulpunt 🙁 .

Fast forward naar februari 2013. In de bibliotheek van Bremen, heb ik me eens in de Duitse dieet-boeken verdiept. En ja, ook in Duitsland prediken er veel het welbekende vetarme dieet. Nee bedankt, dat kende ik al en dat hielp dus niks.

Koolhydraatarm dan maar?

Tussen al die boeken stond ook “Ich bin dann mal schlank” van Patric Heizmann, Duitse fitness coach / voedings-goeroe. En dat boek had hele andere uitgangspunten dan ik tot dan toe kende. Bottom-line: weinig en alleen goede koolhydraten, veel gezonde vetten en eiwitten, en natuurlijk voldoende bewegen.

Bewegen ja, niet afbeulen 🙂 .

Uhhh … wacht even … gezonde vetten … ik mag vet? Geen “nep” margarine meer maar echte boter op de koolhydraatarme cracker? En slagroom mag ook weer op de aardbeien??

Dat wil ik graag uitproberen :-))

Na het maken van het eerste koolhydraatarme recept uit het boek veranderde mijn eetpatroon voorgoed. Want jummie, die wortel-courgette salade met forel was lekker zeg! En het vulde goed, geen hongergevoel niks.

Binnen zes maanden ben ik zo 18 kilo afgevallen. En heel belangrijk: zonder dat het voelde als afvallen. Ook de kant-en-klaar pakjes en zakjes verdwenen langzaam maar zeker uit mijn keuken. Clean eating dus.

Mijn gewicht is sindsdien stabiel: het schommelt ergens tussen de 62 en 64 kilo. En de “Kuchen” maak ik tegenwoordig zelf: zonder tarwe en zonder geraffineerde suikers.

Extra cadeautje voor je gezondheid

Sindsdien ben ik me steeds meer gaan interesseren in wat voeding eigenlijk met je doet. Want als onverwacht extraatje heb ik, sinds ik koolhydraatarm eet, bijvoorbeeld geen migraines meer, en bijna geen last van mijn boompollen allergie.

Ik ben er van overtuigd dat de slogan “wat je bent is wat je eet” waar is!

Mijn vijf tips om met koolhydraatarme voeding gewicht kwijt te raken

Als afsluiter mijn vijf afval-tips voor jou op een rijtje:

  • Beperk koolhydraten tot alleen de gezonde (vooral uit groente en in mindere mate fruit);
  • Wees niet bang voor gezonde vetten (mijn favo’s: kokosolie, noten, avocado’s);
  • Eet voldoende eiwitten, die zorgen namelijk voor een voldaan gevoel. Boter, kaas en eieren krijgt hiermee een heel andere betekenis 😉 ;
  • Beweeg voldoende. Je hoeft je echt niet elke dag af te beulen op de sportschool, gewoon je boodschappen op de fiets doen helpt al;
  • Voel je niet schuldig als je een keertje zondigt. Geniet er van en ga dan weer gewoon door met waar je mee bezig was: lekker en gezond koolhydraatarm eten!

 

Liefs, Conny

Volg haar op: www.con-serveert.nl

blank
Floor

Ik ben Floor, oprichtster van www.floraa.nl. Via deze weg wil ik jullie inspireren op het gebied van gezond en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

I am Flora, the founder of www.floraa.nl/en/. By this blog I want to inspire you to eat and live natural, happy & healthy. Enjoy!