Chocolade bananenbrood recept (glutenvrij)

Na aanleiding van veel vraag in het eetdagboek van Carolien (www.onahealthyadventure.com) delen we haar chocolade bananenbrood recept. Een glutenvrij brood recept met een paar simpele ingrediënten:

Voor dit duo-bananenbrood (naturel & chocolade) heb je volgende ingrediënten nodig:

– 150g havermout
– 30g amandelmeel
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 1 el bakpoeder
– 1 tl kaneel
– snufje zout
– 1 el cacaopoeder (ongezoet)

Bereiding glutenvrij choco bananenbrood:

1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Mix alle ingrediënten, uitgezonderd het cacaopoeder, tot een glad mengsel.
3. Bedek een ovenschotel met bakpapier.
4. Giet de helft van het mengsel in de bakvorm.
5. Voeg 1 el cacaopoeder toe aan de rest van het mengsel en mix opnieuw.
6. Giet de rest van het mengsel bovenop het andere mengsel.
7. Laat het brood ongeveer 45 minuten bakken.
blank
Floor

Ik ben Floor, oprichtster van www.floraa.nl. Via deze weg wil ik jullie inspireren op het gebied van gezond en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

I am Flora, the founder of www.floraa.nl/en/. By this blog I want to inspire you to eat and live natural, happy & healthy. Enjoy!