Chloé

image1Hoi, ik ben Chloé, 24 jaartjes jong, half Indisch, een echte eetfreak (maar wel een gezonde met af en toe een uitschietertje). Ik kan mezelf toch wel een sportfanaat noemen, maar ben soms ook wel een tikkeltje lui. Ik haal vooral mijn energie uit het koken. Ik hou van koken, steeds meer, voor mezelf maar vooral voor anderen. Ik eet graag en bereid het graag. Ik deel altijd mijn gerechten met de mensen van wie ik hou. Ik denk dat het vooral het gevoel, de emotionele oppepper is, die je krijgt als je voor elkaar kookt.

In het bijzonder wil ik mijn lieve oma bedanken, want dat is toch echt wel mijn inspiratiebron! Zo kwam ik tot de ontdekking dat Indisch koken heel erg gezond is. Wij gebruiken in ons eten zulke gezonde en verse kruiden. Kijk nou eens naar de palm suiker, het is oma die zei tegen mij; ‘’Meis, (ja, zo noemt ze me altijd) je kunt beter palm suiker pakken in plaats van gewone witte suiker’’. Oma blijft mij verbazen! Als ik ergens last van heb, dan weet zij wel een oplossing. Zo zei oma tegen mij; ‘’Meis, je moet niet veel thee drinken, dat is vochtvasthoudend, beter drink je gekookt water’’. ‘’Meis, je moet elke dag verse gember thee of temoe lawak drinken. (Temoe lawak helpt tegen klachten als acne, bevordert de werking van de nieren, is een antioxidant en ga zo maar verder). Dus oma, terima kasih (bedankt)!

 

Ik ben op dit moment bezig met het afstuderen voor mijn Bachelor Diploma Toerisme Management aan de NHTV. Over een half jaar wil ik mijn passie voor voeding en beweging delen met anderen. Mijn interesse in voeding en beweging groeit met de dag. Ik ben elke dag bezig met het bedenken en het uitproberen van nieuwe recepten. Ik ben geen healthy freak, maar ben wel geïnteresseerd in goed, puur, lekker en gezond eten. Let’s be honest, ik ben ook maar een mens en ik heb ook zo mijn behoeften. And by the way, ik ben een echte zoetekauw, dus chocolaatje? Ja, graag maar wel mijn eigen gemaakte chocolaatjes zonder suiker, lactose , E-nummers en zo puur mogelijk! Als je gezond ‘’healthy’’ wilt gaan eten, wil dat niet zeggen dat je niet lekker eet. Dat denken de meeste mensen, maar ik ervaar juist het tegenovergestelde! Door zo puur mogelijk te eten en te koken, leer je de echte smaak kennen.

Naast mijn passie voor koken, hou ik ervan om lekker in beweging te blijven. Ik sport zo’n vier a vijf keer per week thuis. Lekker in mijn eigen omgeving waar ik zonder moeite mijn oefeningen kan uitvoeren. Ik ben van mening dat je met simpele, basic oefeningen en gewichten zoals mijn sportbuddy Mr. Sandbag (ik zal Mr.Sandbag aan jullie voorstellen in een van mijn blogs) de resultaten behaalt waar JIJ tevreden mee bent! Ook haal ik mijn energie ook uit yoga. Ik zeg niet dat ik mijn been in mijn nek kan leggen, maar het is vooral de rust en ontspanning die ik terug vind in yoga.

Ik ben géén voedingsdeskundige of personal trainer, maar ik ben gewoon een normaal meisje (volgens mij moet ik jonge vrouw zeggen) die de afgelopen jaren veel heeft geleerd over voeding, beweging en vooral over mijn lichaam. Als wij mensen ervaringen hebben die ons voldoening geven en blij maken dan willen we niets liever dan dit delen met anderen. Dat gevoel heb ik met mijn recepten, mijn tips over voeding en beweging, maar ook met de aankomende blogs die ik voor jullie ga schrijven. Alles wat ik schrijf is informatie die ik gebruik in mijn leven. Het is informatie waar ik zo blij van word, dat ik het gewoon met jullie wil delen! Je lichaam is je verleden, heden en toekomst. Hoe goed je voor jezelf zorgt, bepaalt hoe lekker je in je vel zit. Ik wil dat je te weten komt hoe ongelooflijk het voelt om goede voeding te eten, lekker te bewegen en echt voor jezelf te zorgen.

Naast de recepten en de tips over voeding en beweging, ga ik ook schrijven over PCOS-klachten, wat mediteren voor je kan betekenen, tips voor een betere nachtrust en nog veel meer!

Zorg goed voor jezelf, jij bent alles wat je hebt!

Liefs, Chloé

 

Chloe’s blog komt er binnenkort aan. Voor nu kun je haar volgen als ‘chloeat_ op Instagram voor de lekkerste gerechten: