Cherith valt 50 kilo af na een eindeloze strijd!

Voor ik mijn verhaal ga vertellen zal ik mij eerst even voorstellen, mijn naam is Cherith van Belle, 25 jaar oud en woon momenteel in Purmerend. Ik ben opgegroeid in Hoorn en werk als verpleegkundige op een snijdende afdeling.
Mensen zijn meestal onder de indruk van de transformatie die ik heb doorgemaakt en de vele kilo’s die ik ben verloren. Maar niet onbelangrijk is hoe het zo ver heeft kunnen komen. Misschien iets wat standaard wordt gezegd maar ik had er aanleg voor, een dunnertje ben ik nooit geweest en zal ik nooit zijn.

Mijn ouders hebben vroeger ook altijd met overgewicht gekampt en probeerden mij er dan ook zoveel mogelijk voor te behoeden, dit lukte aardig totdat ik in Leeuwarden ging studeren en op kamers ging wonen. Tjah hoe blijf je dan gezond eten als studentje, voor mij een lastige klus. Ook sportte ik niet meer, ik groeide door en loog over mijn gewicht maar mensen leken het niet door te hebben? Was dit echt zo of durfde ze mij er niet mee te confronteren? Achteraf gezegd… hadden ze dit maar wel gedaan. In 2010 stopte ik met mijn opleiding, het was niet wat ik er van had verwacht. Ik ging weer thuis wonen en ik kwam in een nieuwe fase van mijn leven, wat wil ik gaan doen? Ik wilde graag wat kilo’s kwijt. Wat is er nou een snellere en gemakkelijkere manier om dit via shakes te doen, zo gezegd zo gedaan samen met mijn moeder een intake gesprek en het cambridge dieet gaan volgen. 500 kcal op een dag, toen prima vol te houden, maar nu weet ik wel beter. Ik viel 30 kilo af in vrij korte tijd, alles was koek en ei. Helaas zat er binnen korte tijd geen 30 kilo maar 50 kilo aan, gek eten deed ik niet, ja af en toe en snoepje maar goed dat moet kunnen op zijn tijd. Ik was ongelukkig, paste mijn kleding niet meer, moest naar grote maten winkels en het ergste nog de schaamte. Ik heb heel wat verdrietige momenten voor de spiegel meegemaakt, momenten die ik nooit weer wil beleven.

Ik voelde dat mensen naar me keken, mensen herkenden me niet meer en ik wist dat ik ongezond bezig was. Ik heb de stap gezet om naar de huisarts te gaan, ik had hulp nodig. In samenspraak met mijn huisarts besloten om naar een diëtiste te gaan, ik at veel te weinig, soms alleen mijn avondeten en kon dan best ‘s avonds een heel pak koek wegwerken. Mijn stofwisseling en hormoonhuishouding hadden een aardige klap gehad waardoor mijn lichaam niet meer deed wat het moest doen en niet mee wilde werken. Het was een kwestie van opnieuw leren eten. Hier heb ik ruim een jaar over gedaan, afvallen wilde nog steeds niet lukken mede door de problemen met mijn stofwisseling maar mijn wens om af te vallen was er nog steeds. Ik was wel weer begonnen met sporten, deed fanatiek aan zumba en was regelmatig in de fitnessruimte te vinden. In overleg met mijn huisarts ben ik gaan kijken of een gastric bypass niet iets voor mij zou zijn, er wordt gezegd: “een operatie, kies maar voor de makkelijke weg”. Maar mensen vergeten dat dit slechts een hulpmiddel is en je het toch echt zelf moet doen. Ik heb een zwaar traject doorlopen en ben 24-9-2013 geopereerd. Ik ben 50 kilo afgevallen in 1,5 jaar tijd en moet heel eerlijk bekennen dat pas na die tijd bij mij de knop om is gegaan en ik mijn levensstijl totaal heb aangepast.

2015-07-13 16.33.44(1)

In januari won ik 3 maanden gratis personal training, ik wilde de overige kilo’s kwijt raken en vooral fit worden en me lekker in mijn vel voelen. Ik was langzaam al veel bewuster met mijn voeding bezig en heb me er veel in verdiept, boeken over gelezen waar ik veel profijt van heb gehad. Ik heb er erg veel van geleerd waardoor ik nu zelf mensen begeleid bij het afvallen en het aangaan van een gezonde levensstijl. Ik zag in dat alleen trainen geen wondermiddel zou zijn en ik echt mijn levensstijl om zou moeten gooien, zoveel mooie verhalen op instagram te zien/lezen waar ik door aangestoken werd en daar begon mijn avontuur 2.0. Geen kant en klare pakjes meer, gebruik maken van pure producten, juiste samenstelling van de macro’s gebruiken en eetschema’s maken. Ik heb nog nooit zoveel in de keuken gestaan als de afgelopen maanden maar ik geniet hier met volle teugen van. Het is steeds opnieuw weer een feestje als ik zie wat er op mijn bord ligt. Mensen vragen aan me wat voor dieet ik volg, dieet wat is dat? Het is een levensstijl en voornamelijk bewust bezig zijn met mijn voeding. Zorgen dat ik de juiste hoeveelheden en samenstellingen van voedingsstoffen binnen krijg.

Wil jij ook gewicht verliezen? Stel haalbare doelen voor jezelf. Als ik het kan, kan jij het ook.

Raak je geïnspireerd door dit verhaal? En ben je benieuwd naar nog meer Cherith? Volg haar dan op instagram: getfitcherith

blank
Floor

Ik ben Floor, oprichtster van www.floraa.nl. Via deze weg wil ik jullie inspireren op het gebied van gezond en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

I am Flora, the founder of www.floraa.nl/en/. By this blog I want to inspire you to eat and live natural, happy & healthy. Enjoy!