Brownie balletjes + recept
september 8, 2016
|In Healthy
We zijn weer terug uit Nederland. Het was geweldig om iedereen weer te zien, maar ook heel vermoeiend. Na een paar dagen uitgerust te hebben riep de keuken me weer en ben ik aan de slag gegaan. Het werd een recept voor brownie balletjes, boordevol eiwitten en vezels en heerlijk smeuïg! Dit recept is makkelijk om te maken en snel klaar.
Wat heb je nodig voor ongeveer 20 brownie-balletjes:
- 30 gr kokosmeel
- 20 gr cacao
- 50 gr amandelpasta
- 6 dadels
- 25 gr honing
- 10 gr kokosolie
- 30 gr pure chocolade (min 70 %)
Hoe maak je de brownie balletjes:
- Week eerst de dadels 5 minuten in gekookt water.
- Prak ze dan fijn.
- Smelt de chocolade au bain Marie.
- Voeg de dadels, de gesmolten chocolade en alle andere ingrediënten samen in een kom en prak alles goed door elkaar tot je een glad geheel hebt.
- Draai hier nu balletjes van.
- Leg ze in de koelkast om ze te bewaren en bestrooi ze eventueel met extra cacao voor het serveren.
Tip: Erg lekker bij een kopje thee.
Eet smakelijk!
Geachte Floraa medewerker,
Ik heb een koemelkallergie inclusief sporen van koemelk. Deze brownie balletjes lijken mij heerlijk, maar in alle choladerepen puur ook boven de 70% of meer zitten allemaal melk in. De enige chocolade (chocolademelk of chocoladevla) die ik eet is van Alpro. Heb je een alternatief voor de chocoladereep? Groetjes Marjan den Hartog
Laat de chocolade dan gewoon weg. Voeg dan wat extra cacao toe, begin met 5 gram. Even proeven en eventueel nog 5 gram erbij. Misschien dat je ook wat meer honing toe moet voegen, omdat cacao wat bitterder is dan chocolade.
Succes!
Laat de chocolade dan gewoon weg. Voeg dan wat extra cacao toe, begin met 5 gram. Even proeven en eventueel nog 5 gram erbij. Misschien dat je ook wat meer honing toe moet voegen, omdat cacao wat bitterder is dan chocolade.
Succes!