Broccolisoep met linzen en pompoenpitten recept

Misschien schrikt de titel van dit recept je een beetje af, maar laat je niet misleiden! Deze broccolisoep is zacht van smaak en is heerlijk romig dankzij de toevoeging van sojayoghurt.

De pompoenpitten geven een bite aan de soep. Dat is niet alleen heel erg lekker, maar heeft ook een andere functie. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat je langer vol zit als je moet kauwen op je eten dan wanneer je het enkel hoeft door te slikken.

Geef deze gewaagde, gezonde soep een kans en ervaar zelf hoe smakelijk het is!

Ingrediënten (4 kommen soep):

  • 500 gram broccoli
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 gram pompoenpitten
  • 300 gram sojayoghurt
  • 1 liter water
  • 400 gram linzen (uit blik of pot)
  • Kokos- of olijfolie
  • Zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de broccoli in roosjes.
  2. Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de ui tot deze glazig is.
  3. Voeg de geperste knoflook toe en bak 2 minuten mee.
  4. Voeg de broccoli, het water, het bouillonblokje en een flinke snuf zwarte peper toe en roer goed door.
  5. Breng aan de kook en laat de soep 15 – 20 minuten koken, totdat de broccoli gaar is.
  6. Pureer de soep met een staafmixer, keukenmachine of blender totdat de gewenste structuur ontstaat.
  7. Laat de linzen uitlekken en voeg de uitgelekte linzen aan de soep toe. Roer goed door en verwarm het geheel nog enkele minuten.
  8. Schep de soep in een kom en garneer iedere kom met 25 gram pompoenpitten en 75 gram sojayoghurt.

TIP: Eet je deze soep als diner? Serveer er dan een simpele tomatensalade of groene salade bij.

Voedingswaarde: 370 calorieën per kom