Bootcampen hype of hope?

Bootcamp, hype of hope?

Sinds kort geef ik voorlichting over voeding bij The Bootcampclub in Den Bosch. Iedere keer als er een nieuwe groep start krijgen ze een introductie over Bootcampen. Ze worden gemeten en gewogen en er worden doelen gesteld. Daarbij geef ik dan een voorlichting over gezonde voeding in het algemeen. Een mooie combi, want gezond leven gaat onlosmakend samen met bewegen!

Wat is Bootcamp?

Bootcamp is een sportmethodiek gebaseerd op de trainingsroutine van het Amerikaanse leger. Bootcamp is een full body work-out dat goed is voor het hart en een spierversterkende werking heeft. Zeer geschikt zowel voor mannen als vrouwen op alle fitness niveaus. Je gebruikt geen luxe toestellen, maar je gaat flink hardlopen, doet veel intervaltrainingen en fitnessoefeningen midden in de natuur. Onder begeleiding van een professionele instructeur ga je lekker in de buitenlucht helemaal back to basic.

Alhoewel ik zelf ongeveer 3 maal in de week sport had ik zelf nog nooit Bootcamp gedaan. Inmiddels heb ik een aantal lessen mee gedaan en ik ben erg enthousiast! Waarom? Vooral door de variatie die geboden wordt vind ik super voor mijn lichaam. Diverse basisoefeningen zoals push-ups, squats, sit-ups, jumping jacks en lunges worden bij Bootcamp afgewisseld met kikkersprongen, spring- en hurkoefeningen, sprintjes en stukjes hardlopen. Daarbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van bankjes, boomstammen, trappen of klimrekken. Maar ook wordt je eigen lichaamsgewicht en dat van je mede bootcampers ingezet.

Get in shape

Regelmatig Bootcampen is een zeer effectieve trainingsmethode om snel een strak lichaam te krijgen. Als je fanatiek mee doet, verbrandt je ongeveer 600 calorieën per uur verbranden. Goed om de overtollige kilo’s weg te werken, maar ook super voor je conditie. Daarnaast zorgt Bootcamp voor meer coördinatie, spierkracht, souplesse en explosiviteit. De beloning is een mooi, atletisch en slank lichaam.

Niveau

Bootcamp is voor iedereen. Het is geschikt voor alle trainingsniveaus. Je kunt vaak kiezen uit lessen voor beginners of gevorderden. Dat maakt deze trainingsvorm voor iedereen geschikt.

Anti stress

Last van stress? Sporten zorgt er sowieso voor dat opgehoopte spanningen in je lichaam verminderen, dus ook tijdens het bootcampen zal je dat ervaren. De buitenlucht en de motivatie van de groep zal de stress daarbij ook doen verminderen en je voelt je daarna heerlijk ontspannen.

Betaalbaar

Een leuke bijkomstigheid is dat Bootcamp goed te betalen is. Je zit niet vast aan een langdurig sportschoolabonnement. Bij de meeste Bootcampclubs kun je ook een strippenkaart kopen, die je alleen gebruikt als je deelneemt aan de training. Ook hoef je geen grote investering te doen voor de outfit. Het enige wat je nodig hebt, zijn een paar goede sportschoenen en kleding dat vies mag worden.

Ben jij ook om of twijfel je nog?

Neem dan contact op met een leuke Bootcamp instructeur of club bij jou in de buurt. Meestal kun je wel een proeflesje mee draaien en dan kun je zelf bepalen of je daarna net zo enthousiast bent als ik! Je lichaam zal dit zeker zijn

blank
Susan

Susan is mama van drie en geeft voorlichting op sportclubs over voeding en beweging. Sinds kort geeft ze ook kookworkshops voor kinderen en ouders. Klik hier voor haar persoonlijke pagina!