Boekweit wrap met vegetarische vulling en snelle Tzatziki!

Wij eten thuis ongeveer twee tot drie keer in de week vlees. Dat betekend veel ruimte voor vegetarische gerechten. Zo maak ik regelmatig zelf groenteburgers zoals mijn vorige recept. Vegetarisch koken kan best wat vragen van je creativiteit. Zeker als je er net mee begint. Ben je nu niet zo creatief op het gebied van koken? Of loop je even vast? Dan zijn er altijd blogs zoals dit om je een beetje verder te helpen met een al dan niet vegetarische invulling van je avondmaaltijd.

Wraps of pannenkoeken kun je heel goed inzetten als vervanging van brood, rijst, pasta of aardappelen. Ik maak mijn wraps van biologisch glutenvrij meel met eieren waardoor ze zinvolle voedingstoffen bevatten en een goede toevoeging zijn voor een gezonde maaltijd. Ik noem het wraps maar door de eieren lijkt het meer een pannenkoek, hartstikke fijn want anders worden ze snel hard. Je kunt ze inzetten als ontbijt lunch of avondmaaltijd en kunt eindeloos variëren met de vulling.

Vandaag heb ik voor jullie een recept voor een heerlijke avondmaaltijd met een boekweit wrap. Heb je ander soort meel in huis, dan kun je de boekweitmeel vervangen voor bijvoorbeeld kokosmeel, kikkererwtenmeel of speltmeel. Ik gebruik in dit recept stukjes Dès van Quorn. Quorn is een eetbare vorm van schimmeldraden, ook wel mycoproteïne genoemd. Het bestaat voor 45% uit eiwitten en voor 13% aan vet.

Zo maak je zelf een gezonde wrap:

  • 100 gram boekweit meel
  • 2 eieren
  • 100 ml koud water
  • Snufje zout
  • 1 eetlepel kokosolie

Meng de eieren met de meel goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje het water toe en als laatst het zout. Het is genoeg voor 4 wraps, wil je er meer? Verdubbel dan het recept. Ik maak de wraps altijd als eerst en bewaar ze als volgt. Zet een pan met een laagje water op het vuur. Zet een groot bord op de pan en leg daar de wraps op. Leg de deksel van de pan er op om de warmte te behouden.

Beleg je glutenvrije wrap met de volgende vulling voor een fantastisch resultaat:

  • 175 gram Dès van quorn
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1 prei
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • Veldsla
  • Olijf olie

Ik beleg mijn wraps het liefst met veel groenten op verschillende manieren bereid zodat je verschillende structuren ervaart als je een hap neemt. Snij de courgette in hele dunne plakjes, zo dun mogelijk. Gebruik eventueel een kaasschaaf. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze met een scheutje olijfolie en peper en zout. Zet ze 10 minuten in de oven op de grill stand.

Bak ondertussen de fijn gesnipperd ui met klein gesneden prei en fijngehakte knoflook met verse zwarte peper tot de ui mooi glazig is. Bak in een aparte pan de stukjes dès met de ketjap in 10 minuten warm en gaar.

De veldsla kun je koud toevoegen wanneer je de wrap belegd.

Om het af te maken de ingrediënten voor een super snelle gezonde tzatziki:

  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • Verse peterselie
  • Peper en zout
  • 1 theelepel honing
  • Optie: feta kaas gebrokkeld

Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snij deze zo fijn mogelijk.

Beleg je wrap met courgette, dès, het ui mengsel en sla. Maak af met tzatziki.

Kunnen je vrienden wel wat inspiratie gebruiken? Deel mijn recept dan op Social Media:)

 

blank
Kim

Kim is al van jongs af aan met pure voeding bezig. Ze koopt het liefst biologisch en dicht in de buurt. Wij zijn blij dat Kim haar gezonde recepten hier deelt! Meer over Kim vind je op op haar persoonlijke pagina!