Bloemkool couscous met kip Tandoori saus!

Wist jij al dat bloemkool veel meer is dan een groente voor naast je vlees en aardappelen? Ik heb al vaker sushi gemaakt met gemalen bloemkool en ook rijstgerechten maar nu kwam ik laatst dit recept tegen op www.ohmyfoodness.nl: Bloemkoolcouscous met kip Tandoori. Je kunt dit gerecht met kip eten wanneer je een dagje geen granen of aardappelen wilt eten en je kunt het natuurlijk ook zonder vlees maken. 

Gisteren heb ik het zonder vlees gemaakt omdat ik midden in een drie weekse detox zit. Meer dan een maand geleden heb ik het ook gemaakt met kip en wat yoghurt voor een saus en deze foto heb ik gebruikt omdat het toen nog mooi licht was buiten. Bloemkool zelf is een groente die je elke week zou mogen eten. Bloemkool is niet alleen rijk aan heel veel voedingsstoffen maar ook erg goed voor je spijsvertering. Zo helpt bloemkool bij maag/darmkanaal ontstekingen en bij prikkelbare darmsyndroom. Ook wanneer je geen klachten hebt is het goed om bloemkool te eten en zo je maag en darmen een handje te helpen.

Wat heb je nodig voor bloemkoolcouscous met kip Tandoori? (2 personen)

 • 1 klein potje doperwtjes (liefst uit glas)
 • 1 bloemkool
 • (Kip, hoeveelheid naar keuze, ik heb meestal aan 100 gram per persoon voldoende)
 • 1 ui
 • 2 of 3 lente uitjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 rode paprika
 • Tandoori kruiden van Beltane, Tandoori pasta van de natuurwinkel of zelfgemaakte Tandoori pasta.
 • Kokosolie
 • Zwarte peper en Keltisch zeezout
 • (Biologische volle yoghurt voor als je een saus wilt maken)

Hoe maak je deze kip Tandoori?

 1. Was de bloemkool even goed af en snij de roosjes van de bloemkool af. Deze doe je in de blender of keukenmachine totdat het kleine korreltjes worden.
 2. Snij de ui, knoflook, lente uien en paprika in stukjes en laat de erwtjes alvast uitlekken in een vergiet.
 3. Verhit een eetlepel kokosolie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui.
 4. Voeg de paprika, lente ui en erwtjes toe en roer eventjes door.
 5. (Als je kruiden van Beltane gebruikt voeg je nu het grote zakje toe)
 6. Voeg de bloemkool couscous toe en bak even vijf minuten mee.
 7. Ondertussen kun je de kip insmeren met Tandoori pasta en deze bakken. Je kunt ook een beetje van de pasta door de couscous roeren. Als je kruiden van bijvoorbeeld Beltane gebruikt kun je de kip marineren met de kruiden en het grote zakje door de pan met groenten en couscous heen mixen zoals in stap 5.Wil je een saus maken? Meng dan de pasta of kruidenmix met een klein beetje biologische volle yoghurt. Wanneer je mee doet met de detox kun je creatief zijn en de kruiden simpelweg mengen met wat water en dan door het geheel mengen.
 8. Breng alles wat op smaak met Keltisch zout en zwarte peper.

Zoals je ziet kun je dit gerecht op veel verschillende manieren bereiden. Probeer een beetje creatief te zijn met de ingrediënten die je hebt en het is altijd lekker! Daarom heb ik ook nog een ander creatief en gezond recept voor jullie: Een pizza met een bodem van bloemkool!

Deel dit bericht met je vrienden als je dit een leuk artikel vindt 🙂

blank
Floor

Ik ben Floor, oprichtster van www.floraa.nl. Via deze weg wil ik jullie inspireren op het gebied van gezond en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

I am Flora, the founder of www.floraa.nl/en/. By this blog I want to inspire you to eat and live natural, happy & healthy. Enjoy!