Hoe Anne in 3 jaar tijd 40 kilo lichter, gezond & fit werd

Mijn naam is Anne Liebregts en mijn verhaal begint op 24 jarige leeftijd, 104,7 kilo en al te zwaar sinds groep 4 op de basisschool. Dat was ik tot september 2012. Toen ik voor knieklachten bij de orthopeed kwam en het advies kreeg om af te vallen, was voor mij de maat vol. 24 jaar oud en meer dan 100 kilo! Dat moet anders. Ik had ongeveer alle diëten al een keer uitgeprobeerd maar op de langere termijn nog niets volgehouden.  Nu 27 jaar oud, 40 kilo lichter, fitter en gespierder dan ooit ben ik verkocht aan krachttraining en baal ik van mijn verplichte rustdag per week.

Mijn koelkast is gevuld met verse producten en eiwitbommetjes. De kroeg omgeruild voor de sportschool en mijn boterham met kaas voor een salade, ei of plakje bananenbrood. Een druk leven als ondernemer maar door een goede planning altijd tijd voor een bezoekje aan de sportschool en met mijn voeding kom ik ook niet snel meer voor verrassingen te staan. Plannen, plannen, plannen.

In september 2012 begon ik aan het ‘avontuur’ en binnen een jaar tijd viel ik 35 kilo af. Nu 2,5 jaar later is er precies 40 kilo af en mijn vet percentage is rond de 18%. Dit schommelt een beetje en is vooral afhankelijk van mijn voeding die week. De afgelopen 1,5 jaar hebben in het teken van finetunen gestaan en op zoek gaan naar een goede balans. Deze heb ik de afgelopen maanden kunnen vinden door mijn voeding te tracken via MyFitnessPall.

 

IMG_0211

Dat fine tunen doe ik door op mijn voeding te letten en gemiddeld zes dagen per week in het krachthonk mijn lichaam zichzelf iedere keer te laten overtreffen.  Klinkt allemaal makkelijk he? Nou, makkelijk zou ik het niet noemen, maar dat het een belangrijk aspect van mijn leven is geworden is wel zeker. En het hoort er nu gewoon bij, net als twee keer per dag je tanden poetsen 😉 Als ik heel eerlijk ben doe ik er bijna geen moeite voor. Ik vind het leuk om te sporten, maak er graag tijd voor en mijn voeding de gehele dag zie ik als een uitdaging.

Mijn dagelijkse dosis krachttraining doe ik met liefde, passie en enthousiasme. Iedere dag weer. Maar naar de bios gaan en worteltjes eten terwijl je ventje nacho’s naar binnen werkt, vind ik soms nog steeds moeilijk. Niet dat ik dat nooit meer doe maar wel een stuk minder. Maar als ik aan mijn behaalde resultaat denk is de drang naar nacho’s zo weer verdwenen. Want eerlijk gezegd vind ik het de calorieën vaak ook niet eens waard. Als ik dan weer in de spiegel kijk of een oude foto van mezelf zie, weet ik weer waarvoor ik het allemaal doe, naja laat eigenlijk.  Die dagelijkse en wekelijkse balans in mijn voeding track ik sinds een paar maanden via My Fitness pall en dat bevalt me uitstekend. Bewustwording van wat er nou eigenlijk allemaal naar binnen gewerkt wordt. Hierdoor ga ik de laatste weken ook weer als een speer. Mijn laatste doel was een vet% onder de 20, nu op 18% is mijn doel een goede balans te vinden en dit te behouden. Zo heb ik eigenlijk de afgelopen jaren steeds mijn doelen verlegd. Van onder de 90 kilo, naar een maatje 42 spijkerbroek ZARA, naar een vet percentage van 25 nu, naar een vetpercentage onder de 20.

Ik was eigenlijk altijd al te dik, te zwaar of mollig te noemen. Een aantal keer in de buurt gekomen van een gezond gewicht maar volhouden, ho maar. Ik kon het keer op keer niet opbrengen en waarom het nu wel is gelukt? Dat weet ik nog niet precies. Ik denk wel dat een aantal dingen mee hebben gespeeld. Zoals mijn nieuwe hobby, krachttraining. Iets wat je dagelijks doet moet je toch enigszins wel leuk vinden. Toen ik begon met mijn transformatie vond ik sporten eerder een moetje, maar als snel begon ik er plezier in te krijgen door het resultaat wat zichtbaar werd. Tot ik de balen kreeg van de groepslesjes en wist dat ik iets anders moest gaan proberen. Zachtjes aan dat mannenhoekje eigen gaan maken en al snel tot de conclusie gekomen dat dit werkte voor mijn lichaam en daarbij ook nog eens hartstikke leuk is. Ook is het belangrijk bepaalde dingen te accepteren (zoals het laten staan van bepaalde voeding) en een keer extra bewegen als je even iets te veel hebt gezondigd. En vergeet niet dat een uur wandelen ook iets extra is!

Ik ben sinds een paar weken er (bijna) zeker van dat het me gelukt is en dat ik zo sterk ben dat ik nooit meer terug ga naar de oude Anne, wat een fantastisch gevoel is dat! Ik was er echt klaar mee, heb een nieuwe hobby en kan en wil me geen leven meer voorstellen op een andere manier.

Ik ben fitter, energieker en bewuster van mezelf. Bewust van wat ik kan en hoe ik het uiterste uit mezelf weet te halen. Ik glimlach weer naar mijn spiegelbeeld en pas een broek maat 36/38 van de ZARA. Dat ronde figuur word ineens een wat rechter figuur met de goede verhoudingen, oké mijn borsten zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Maar ach kleinigheidje blijf je houden 😉 Het klopt dat mijn leven in het teken staat van sporten, voeding en een fitte ik. Door het bloggen en mijn tweede thuis, the gym! Maar ik zou niet anders meer willen. Iedereen heeft wel een hobby, passie of levensstijl en de mijne is die van GetOutOfYourFatsuit Anne. Een keuze die nou eenmaal erg afwijkt dan die van de Anne 3 jaar geleden. Soms vragen mensen me of het niet saai is niet meer wekelijks jezelf vol te gooien met alcohol in de kroeg, niet uit te slapen op zondag morgen omdat je naar de gym gaat, op vrijdag geen frietdag hebt maar een kipfiletje met broccoli? Saai? Nee totaal niet. Anders dan de Anne van 3 jaar geleden? Ja dat zeker. Maar ik voel me beter dan ooit.

anne na 2

Mijn tip aan anderen is om niet achteruit te kijken naar de keren dat het niet lukte, maar zeg tegen jezelf dat het deze keer wel gaat lukken. Vindt iets wat bij je past op het gebied van voeding en sport en haal het uiterste uit jezelf. Experimenteer met eten, maar ga ook eens uit je comfortzone in de sportschool. Weeg dingen tegen elkaar af, zet doelen en doe er alles aan om deze te halen. Stel je doelen niet te groot maar blijf jezelf wel uitdagen. Probeer vooral ook plezier te hebben in je transformatie en motiveer jezelf. Je omgeving kan je motiveren of zelfs demotiveren maar 1 ding is zeker. Jij en alleen JIJ kan de stap zetten en zal er zelf voor moeten knallen.  Laat je inspireren door diegenen die je voor gingen en zeg tegen jezelf; Als zij of hij het kan, kan ik het ook. Het is geen hogere wiskunde maar een opdracht aan jezelf.  En natuurlijk onze website Get Out Of Your Fatsuit en mijn Instagram getoutofyourfatsuit_anne volgen 😉

Kusje Anne

blank
Floor

Ik ben Floor, oprichtster van www.floraa.nl. Via deze weg wil ik jullie inspireren op het gebied van gezond en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

I am Flora, the founder of www.floraa.nl/en/. By this blog I want to inspire you to eat and live natural, happy & healthy. Enjoy!