Angelique

Hoi,angélique van buuren paleolique www.floraa.nl

Ik ben Angelique van Buuren a.k.a. Paleolique, getrouwd met een hele lieve man en 2 schatten van zonen (zij lezen dit ook…), hardloopster in hart en nieren en sinds kort ook aan de bootcamp. Daarnaast heb ik een letterfetisj. “Wat is dat nou weer?” vraag je jezelf vast af. Haha, nou ik hou ontzettend veel van schrijven. Voer me, voed me (letterlijk en figuurlijk) en ik kom los. Lezen hoort natuurlijk ook bij die letter-tic (momenteel voornamelijk vakliteratuur), maar ook koken en winkelen (vrouwenkwaaltje) zijn dingen die ik erg leuk vind.

Momenteel volg ik, naast mijn kantoorbaan bij Internetnotarissen, een studie Voedingstherapie en Orthomoleculaire suppletie en werk ik 1 dag per week bij Drogisterij Van der Wielen, een gezondheidswinkel c.q. natuurdrogist gespecialiseerd in voedingssupplementen, fytotherapie, natuurvoeding, etc. Druk, druk, druk, maar mijn bedoeling is natuurlijk om van mijn passie mijn beroep te maken. Gezond eten, leven, kennis en ervaring delen, schrijven…. Bloggen op Floraa.nl is een van de stappen op weg naar mijn droom. En ik hoop dit jaar nog veel meer stappen te gaan zetten. Mijn studie heb ik in ieder geval bijna afgerond dus er zit sowieso nog een examen in de pijplijn. Ook weer een stapje.

Waarom ben ik me gaan verdiepen in voeding en gezondheid?
Al een groot aantal jaren ben ik samen met mijn gezin bezig met “gezond” eten. Dat heeft te maken met de koemelkallergie van mijn jongste zoon. Na een heftig eerste levensjaar werd bij hem deze allergie geconstateerd. Hij kwam op een streng “dieet” zonder melkeiwitten en al direct na een week trad verbetering op. Hij begon eindelijk te leven. Ik struin nu al ruim 9 jaar onder andere etiketten lezend door het leven en eten wij vers en dus niet uit pakjes en zakjes. Voor ons geen wereldgerechten, sausjes over de groenten en magnetronmaaltijden.

Ongeveer 2 jaar geleden ben ik het gezonde eten nóg verder gaan doortrekken (wat soms tot grote frustratie en ergernis van mijn mannen leidt). Waarom? Nou, ik had nogal wat (vage) klachten: Chronisch moe(der), eczeem, rosacea, winterhanden (in de zomer nota bene), blessures, stijve gewrichten. “Je wordt ouder mama” was een van mijn eerste gedachten, maar “hé, als ik op die manier oud moet worden….”. Na talloze antibioticakuren voor mijn rosacea en hormoonzalven voor de eczeem was de maat vol toen ik voor mijn winterhanden bloedverdunners voorgeschreven zou gaan krijgen. Die ging ik echt niet slikken; ik was er klaar mee! Waarom al die troep innemen en smeren als het toch niet helpt.

Ik ging het “alternatieve circuit” in en ben héél veel over voeding gaan lezen, recepten uitproberen (met mijzelf en gezin als proefkonijn), health- en foodblogs volgen, etc. Ook startte ik, op advies van een orthomoleculair therapeut, met een Paleo-lifestyle. Cold turkey en vol overgave beet ik me vast. Ik hou namelijk niet van half werk. Het world wide web werd mijn op 2 na beste vriend. Met stip op 1 staat TomTom; beste uitvinding ooit wat mij betreft. Heerlijk, iemand die de weg weet en je naar je plaats van bestemming brengt zonder enige discussie.

Even terug naar de Paleo-lifestyle. Ik noem het bewust een lifestyle want dat is waar Paleo voor mij over gaat. Geen dieet; ik hoefde namelijk niet af te vallen, ik wilde gewoon van mijn klachten af en me energiek en levenslustig voelen. Ik kan je vertellen dat het gelukt is hoor. Ik leef al een behoorlijk lange tijd op groente, fruit, vlees, vis, eieren, noten en zaden en I feel good!!!

Tijd om jullie mee te nemen naar de oertijd om gezond te eten en te leven. Ga je mee?

Gezonde groet,
Angelique a.k.a Paleolique

 

P.S. Ik heb helaas nog geen website (ook nog een te zetten stapje) maar mocht je me willen contacten, dan kun je me bereiken via Floraa, Facebook of mail: paleolique@gmail.com

Check Paleolique’s Facebook: