Wat te doen tegen acne? (+ Gladskin review!)

Heel veel mensen hebben last van acne. Acne is niet alleen vervelend, maar veel mensen die er last van hebben schamen zich er toch voor. Acne is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende huidaandoeningen maar zijn allen te herkennen aan puistjes

Vandaag richt ik me speciaal op het verhelpen van acne. De huid heeft bepaalde voeding nodig om gezond te blijven. Heb je een tekort aan bepaalde voedingsstoffen, dan raken jouw talgklieren verstopt en dat is de grootste oorzaak van acne en puistjes.
Door verkeerde voeding of hormoon-problemen kunnen talgklieren dus verstopt raken. Wanneer bacteriën in deze verstopte talgklier komen, ontstaat acne. Daarom zijn er heel veel producten op de markt die deze bacteriën (zouden moeten) tegen gaan. Helaas bevatten veel van deze producten parabenen, antibiotica of stofjes die ook goede bacteriën in de huid doden. Hier ben ik geen voorstander van, maar gelukkig is er een nieuw product op de markt met een mildere samenstelling die acne verhelpt maar er ook voor zorgt dat de goede bacteriën in leven blijven. Dit nieuwe middeltje heet ‘Gladskin’ en is onderdeel van Micreos. Het Floraa-team testte Gladskin voor je uit!

 

Hoe voorkom of verhelp ik acne van binnenuit?

Acne kan worden veroorzaakt door een heleboel dingen, maar het wordt in ieder geval gelinkt aan een stofje genaamd ‘IGF-1’. Dit stofje is van nature in het lichaam aanwezig en hangt onder andere samen met het groeihormoon. Daarom hebben voornamelijk tieners last van acne, omdat het stofje dan meer aanwezig is dan wanneer je volwassen bent. Over puber-puistjes groeien de meeste mensen heen, maar hoe voorkom je dan acne op een latere leeftijd? Er is bewezen dat IGF-1 voornamelijk verhoogd wordt door inname van zuivel, suikers en koolhydraten. Ben je een echte zuivel-liefhebber probeer dan eens je glaasje melk te vervangen door plantaardige melk (kokos, amandel, etc…)! Daarnaast zou je moeten proberen om te koken zonder pakjes en zakjes. Hierin zitten vaak héél veel verborgen suikers. Gelukkig zijn er op Floraa genoeg suikervrije recepten te vinden 🙂 Suikers verhogen ook het insulinehormoon en daarbij wordt de aanmaak van mannelijk hormoon testosteron gestimuleerd. Testosteron verergert de problemen doordat dit de talgproductie stimuleert. Simpelgezegd kom je bij acne al een heel end als je alle suikers kunt laten staan. In de praktijk is het niet voor iedereen haalbaar en is het bij acute acne klachten fijn om toch van buitenaf wat hulp te krijgen om zo snel mogelijk weer een egale huid te voelen en zien.

Combi-Acne+CareHoe behandel ik acne? (Gladskin review)

 

Zoals ik al zei, bevatten de meeste producten die acne behandelen parabenen en veel antibiotica. Gladskin heeft een veel mildere samenstelling, maar het grootste voordeel van Gladskin is dat het de goede bacteriën niet dood.  Goede bacteriën houden de huid gezond en zorgen ervoor dat er minder ruimte is voor slechte bacteriën. Mocht je nou gebruik maken van een ander product die ervoor zorgt dat alle bacteriën doodgaan, is de kans heel groot dat jouw acne na het gebruik van dit product veel erger terug komt. In Glaskin zit Staphefekt™; dit is een eiwit wat alleen de slechte bacteriën doodt. Zo kan jouw huid op een effectieve en natuurlijke manier herstellen. Wil je meer weten over acne? Kijk dan eens hier!

 

Waarom een product zonder parabenen?

Het kan goed zijn dat je nog nooit van parabenen hebt gehoord. Ik kan hier ontzettend veel over vertellen maar kort samengevat is een parabeen een stofje dat de hormoonbalans verstoort. Een hormoonbalans is een van de grootste oorzaken van acne, en daarom moet je dus middeltjes met parabenen vermijden. Waarom gebruiken veel producenten dan toch parabenen? Voor de meeste producenten zijn parabenen een goedkope oplossing om producten langer houdbaar te houden. Vermijdt dus geneesmiddelen met parabenen en check ook eens de make-up/zonnebrand/bodylotion etc. die je gebruikt! Heb je last van acne en wil je graag een product zonder parabenen? Dan kunnen wij Gladskin van harte aanbevelen! Naast parabenenvrij, is Gladskin ook vrij van alcohol, parfum en zuren.

 

Gladskin herstelt de bacteriële balans

Omdat Gladskin met Staphefekt™ alleen de slechteStaphylococcus aureus-bacterie doodt kan het ontstekingen voorkomen en puistjes verminderen. Het kan 4 tot 6 weke duren voordat de huid is hersteld en een echt verschil zichtbaar wordt. Het is dus even volhouden maar je kunt Gladskin gerust langer blijven gebruiken. Dit is een groot verschil ten opzichte van andere producten die bijwerkingen of resistentie kunnen veroorzaken.

Onze collega heeft haar huid nu vier weken met Gladskin behandeld, en heeft minder rode vlekken en bultjes. Haar huid is een stuk rustiger. Daarnaast kun je met vragen altijd terecht bij Gladskin en begeleiden zij jou op een goede en professionele manier door de behandel procedure. Heb je geen last van acne, maar van eczeem; een rode huid of huidirritatie? Ook daarvoor heeft Gladskin goede verzorgingsproducten.

 

5 DON’TS BIJ ACNE:

  • Iedereen weet het, maar het kan niet vaak genoeg worden gezegd: knijp je puisten niet uit
  • Verschillende producten nooit door elkaar gebruiken
  • Gebruik geen producten met parabenen, veel antibiotica en alcohol
  • Mensen die last hebben van acne denken vaak dat ze de huid super goed moeten schoonmaken. Natuurlijk is het reinigen van je huid belangrijk, maar probeer niet te veel te poetsen. Één keer per dag is voldoende.
  • Gebruik je een middeltje zoals Gladskin? Maak de behandeling af en stop niet wanneer jij denkt dat de ance is verholpen