7 manieren om je hart en intuïtie te volgen! Kun jij dat?

In een wereld waar je geleefd wordt door de waan van de dag is het soms moeilijk je hart te volgen. Ook is het moeilijk om precies te onderscheiden wat je hart dan precies zegt en hoe je het moet opvatten. Is het niet je hoofd die iets wil? Of zijn het misschien andere mensen die iets voor je beslissen? Met onderstaande tips wordt jij vanzelf een expert in het herkennen van je eigen intuïtie en wordt jouw hart de beste GPS die je kunt hebben.

Dit slaat nergens op

Allereerst is het belangrijk om je intuïtie te herkennen. Belangrijk om in je achterhoofd te houden is dat je intuïtie vaak overkomt als iets dat nergens op gebaseerd is. Vaak ‘slaat het nergens op’. Kun je niet uitleggen waarom je iets niet of juist wel wilt? Dan is dit waarschijnlijk je intuïtie!

Zet je ratio eens uit

Zet eens heel bewust je rationele kant uit. Bedenk hoe je ergens tegen aan kijkt zonder dat je het beargumenteert. Je zult zien hoe moeilijk dit is, je bent dan echt aangewezen op je gevoel!

Go with the flow

Komt er iets moeilijks op je pad? Probeer relaxed te blijven. Met intuïtie heeft het geen zin om een deadline te stellen of om zaken te forceren. Het helpt juist om het los te laten. Men zegt wel eens: hoe belangrijker iets is, hoe minder je er over na moet denken.

Spontane ideeën en gedachtes

Probeer zoveel mogelijk je eerste reactie of idee te volgen. Ook als het vijf minuten later al geen goed idee meer lijkt! Je intuïtie werkt namelijk net wat sneller dan je ratio. Dus na vijf minuten heb je alweer genoeg dingen bedacht waarom je iets niet of juist wel zou moeten doen en dat is nou juist wat je niet wilt horen!

Mening van anderen

Het is altijd belangrijk om niet te veel na te denken over wat andere mensen van iets vinden…maar met je intuïtie helemaal. Zet ook die knop eens actief uit en kijk wat er overblijft van je beslissing op dat moment.

Je buik

Het klinkt cliché maar als iets echt niet goed voelt dan voel je dit altijd in je buik. Probeer daar eens meer naar te luisteren. Na een tijdje oefenen ga je dit gevoel zeker herkennen.

Activeer de rechter kant van je hersenen

Omdat intuïtie uit de rechterkant van je hersenen komt kan het geen kwaad om de rechter helft van je hersenen te activeren door creatief bezig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan tekenen, schilderen, dansen of muziek maken.

 

blank
Floor

Ik ben Floor, oprichtster van www.floraa.nl. Via deze weg wil ik jullie inspireren op het gebied van gezond en zo natuurlijk mogelijk leven. Veel plezier!

I am Flora, the founder of www.floraa.nl/en/. By this blog I want to inspire you to eat and live natural, happy & healthy. Enjoy!