3 apps die je mentale gezondheid verbeteren

Mentaal geluk heeft een grote invloed op je fysieke gezondheid. Het is daarom belangrijk om lekker in je vel te zitten! Helaas is dat voor velen niet zo gemakkelijk. Natuurlijk bestaat er goede professionele hulp, maar er zijn ook een aantal apps die je goed op weg kunnen helpen naar een betere mentale gezondheid. Je hebt ze altijd bij je, wanneer je net even dat extra steuntje in de rug nodig hebt. UnitedConsumers tipt onderstaande drie mentale gezondheidsapps.

Happify

Voel jij je soms gestresst of heb je weleens last van negatieve gedachten? De app Happify geeft praktische tips om meer grip te krijgen op je emoties. Je leert hoe je het beste met je emoties om kan gaan en hoe je meer veerkracht op kunt bouwen om deze negatieve gedachten de baas te zijn. De app is handig als extra steun die je altijd bij je hebt en kunt raadplegen in lastige emotionele situaties.

Breathing Zone

Op een gecontroleerde manier ademhalen is belangrijker dan je denkt. Een goede ademhaling zorgt er namelijk voor dat je helemaal tot rust komt. Daarom kunnen ademhalingsoefeningen van deze app helpen om stress of een slecht humeur te verminderen. Met vijf minuten ademhalingsoefeningen per dag, kun je al veel winst behalen. Dit kan zelfs helpen om je hartslag te vertragen of om je bloeddruk te verlagen.

Headspace

Loopt jouw hoofd ook wel eens helemaal over? Een meditatiesessie van tien minuten kan helpen om weer rustig te worden. Aan de hand van je humeur of levensstijl kun je met Headspace een passende meditatiesessie kiezen. Je kunt ook een reminder instellen, want een meditatiesessie van tien minuten per dag is voor iedereen aan te raden.

Ga zelf aan de slag met je mentale gezondheid! Kom je er zelf niet uit dan is het raadzaam om professionele hulp te zoeken. Je zorgverzekering vergoedt ook zorg voor je mentale gezondheid. Wil je weten welke zorgverzekering het beste bij je past? Vergelijk het op onderstaande website

https://www.unitedconsumers.com/zorgverzekering/vergelijken/index.asp