Vegetarische burgers recept van zoete aardappel en gezonde knoflooksaus!

vegetarische burgers recept met zelfgemaakte gezonde knoflooksaus.
Zin in een burger, maar liever niet te ongezond? Probeer dan dit gezonde, vegetarische burger recept! Heerlijke zoete aardappel-maisburgers met een zelfgemaakte knoflooksaus. Met dit recept kun je ongeveer 8 kleine burgers maken.

Wat heb je nodig voor dit vegetarische burgers recept?

  • 200 gr zoete aardappel
  • 1 ui
  • 50 gr oude kaas,geraspt. Ik gebruikte Old Amsterdam, lekker pittig.
  • 100 gr mais (liefst biologisch i.v.m. het genetisch modificeren van de meeste niet biologische mais)
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl tijm
  • 1/2 tl kruidenzout
  • 1/2 tl chilipeper,gemalen
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • 30 gr maïsmeel,en extra om te paneren (ook weer biologisch)
  • 15 gr glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren

Gezonde knoflooksaus recept:

  • 70 gr Griekse yoghurt
  • 50 gr biologische mayonaise
  • 1/2 tl mosterd
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • 2 teentjes knoflook (of 1 als de tenen erg groot zijn)
  • 2 tl verse bieslook,gehakt
  • snuf zeezout

Zo maak je vegetarische burgers:

  1. Begin met het raspen van de aardappel. Wring hem na het raspen uit in een theedoek om het overtollige vocht eruit te halen.
  2. Doe de rasp in een kom. Voeg hier 20 gr maïsmeel aan toe en meng dit goed. Dit zorgt ervoor dat de rasp niet meer zo plakt.
  3. Snipper de ui en pers de knoflook. Voeg dit toe.
  4. Voeg alle kruiden en de mais toe en meng alles goed door.
  5. Bak dit nu ongeveer 8 minuten in een koekenpan. Laat afkoelen.
  6. Breek het ei boven een kom.
  7. Voeg dit bij het afgekoelde aardappelmengsel.
  8. Voeg ook de geraspte kaas toe en meng weer alles goed door elkaar.
  9. Leg wat maïsmeel op een bord. Pak een flinke lepel van het beslag en leg dit op het maïsmeel. Maak het plat,zodat het de vorm van een hamburger krijgt.
  10. Bestrooi ook de bovenkant met maïsmeel. Maak zo de burgers tot het beslag op is.
  11. Verhit nu een laagje olie in een koekenpan en bak de burgers op niet te hoog vuur in ongeveer 15 minuten om en om gaar.
  12. Maak ondertussen de knoflooksaus.
  13. Pers de knoflook uit en voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom.
  14. Even goed mengen en klaar.

Serveer de burgers met de knoflooksaus en eventueel een lekkere salade. Ook lekker als snack,maak ze dan wat kleiner,dan kan je ze makkelijk dippen in de knoflooksaus.

You Might Also Like

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>