Spruitjes met zalm en champignons: een heerlijk winters recept!

Zo, nu de rust na de feestdagen is wedergekeerd kan ik mezelf weer lekker richten op dat wat ik het liefste doe: koken! Deze keer spruitjes, want het is tenslotte winter. Ook al merk ik daar vrij weinig van hier in Mexico.

Spruitjes met gerookte zalm in een romige kaassaus om precies te zijn. Een aantal sterke smaken bij elkaar, maar het resultaat is zalig. Een prima combinatie!

Ingrediënten:

  • 300 gr spruitjes
  • 100 gr champignons
  • 100 gr gr gerookte zalm
  • 40 gr gorgonzola
  • 110 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 el glutenvrij bloem
  • 10 gr roomboter
  • peper

Bereidingswijze:

  1. Maak de spruitjes schoon en kook ze beetgaar.
  2. Smelt ondertussen de boter in een sauspannetje. Voeg hier de bloem aan toe en roer goed.
  3. Als dit goed gemengd is voeg dan langzaam de amandelmelk toe. Je hebt nu de basissaus. Verkruimel de gorgonzola hierdoor en roer tot de kaas helemaal opgelost is.
  4. Breng op smaak met een beetje peper.
  5. Maak de champignons schoon en snij in stukjes. Bak deze tot ze hun vocht gaan afgeven.
  6. Snij de zalm in stukjes en roerbak dit nog 1 minuutje mee.
  7. Voeg de spruitjes en de saus toe en roer goed door.
  8. Serveer met pasta of rijst.

Wil je meer heerlijke recepten van Karina? Bekijk hier alle recepten.