Heerlijke hartige maistaart recept uit Mexico!

maistaart
Aangezien ik in Mexico woon en dat het land van de mais is, ga ik dit keer voor een maisrecept: de hartige maistaart. Deze taart is zowel warm als koud erg lekker. Een aanrader als lunch of onderdeel van een picknick!

Ingrediënten voor dit maistaart recept:

  • 350 gr mais
  • 2 grote eieren
  • 175 gr polenta
  • 10 bosuitjes
  • 175 gr geraspte belegen kaas
  • 35 gr gorgonzola
  • 125 gr crème fraiche
  • 1 tl hete saus ( zelfgemaakt, of sambal of tabasco)
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl bieslook
  • 1 tl peterselie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding van de hartige maistaart:

1.Snij de bosuitjes in ringetjes en bak ze net gaar. Houdt apart.
2. Klop de eieren met de creme fraiche los in een kom.
3. Voeg de polenta erbij en roer door.
4. Voeg de hete saus, bakpoeder en de kruiden toe.
5. Roer de geraspte kaas en de mais erdoor.
6. Breng op smaak met peper en zout.
7. Als laatste de gorgonzola in stukjes breken en door het mengsel roeren. (Als je niet van blauwe kaas houdt kan je dit best weglaten. Ik vind het persoonlijk wel érg lekker met de gorgonzola.)
8. Doe in een bakvorm en bak 35-40 minuten op 180 graden. De taart is klaar als een mes er schoon uitkomt. Serveer met een lekkere frisse salade.

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1

    Beste Karina, dit recept ziet er heerlijk uit! Wat ik me even afvraag, gebruik je hierbij mais uit blik? Of heb je nog een handige tip om verse mais te gebruiken? Met hele maiskolven aan de slag vind ik altijd best lastig? Dankjewel! Marjan

  2. 3

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>