Biologische kip noodlesoep recept met ei, wortel en paksoi.

biologische kippensoep met paksoi, zoete aardappel noodles wortel en ei

Een heerlijk bouillonsoepje, daar kun je iedereen blij mee maken. Na een tijdje gaat de groentenbouillon vervelen en daarom heb ik voor jullie een nieuw recept gemaakt voor kip noodlesoep met glutenvrije noodles van zoete aardappel en boekweit. Dit heb ik aangevuld met wortel, paksoi, ui en een eitje. Het was heerlijk! Dit kip noodlesoep recept is heerlijk als lunch of diner maar kan ook als tussendoortje gegeten worden. Ik maakte 3 liter zodat ik een portie in kon vriezen en nog wat kon bewaren voor de volgende dag.

Wat zijn de ingrediënten voor dit kip noodlesoep recept?

  • grote bos paksoi
  • kleine zak worteltjes (in kleine stukjes gesneden +/- een soepkom vol)
  • 6 biologische kippenbouillonblokjes
  • 300 gram biologische kipfilet
  • 5 lente uien.
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eieren
  • boekweit- zoete aardappelnoodles.(Eko Plaza)
  • biologische ‘Maggi’ van kruiden en soyasaus, zonder smaakversterkers (Eden Aroma, Eko Plaza)
  • kipkruiden
  • mosterd
  • peper & zout

Het biologische kippensoep recept:

  1. Breng in totaal 3 liter water aan de kook en snijd ondertussen de lente uitjes en knoflook in stukjes. Voeg de ui en knoflook toe samen met de bouillonblokjes en een paar scheutjes biologische ‘Maggi’.
  2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en marineer met kipkruiden, een lepel mosterd, peper en zout. Voeg toe aan de soep.
  3. Snijd de worteltjes klein. Verwijder het onderste deel van de paksoi en verdeel daarna in +/- 8 reepjes. Breek 1-2 porties noodles in tweeën en zet alvast klaar bij de groenten.
  4. Als de bouillon ongeveer 15 minuten heeft gekookt met de kip kunnen de groenten en de noodles worden toegevoegd en nog 5 minuten mee koken. Zet het vuur dan uit en voeg naar smaak nog ‘Maggi’ peper en zout toe. Houd er rekening mee dat de soep zouter wordt naarmate deze langer staat.
  5. Als het vuur uit is kun je één voor één de eieren toevoegen terwijl je stevig door de soep roert. Hierdoor stollen de eieren mooi verdeeld over de soep in kleine sliertjes.

 

You Might Also Like

One comment

  1. 1

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>