Healthy Pizza – recept! Een pizza met een bodem van bloemkool

Geoorloofd pizza eten met dit healthy pizza recept!

Af en toe verlangen we toch allemaal naar patat of een pizza. Dat vinden we helemaal niet zo gek! We vonden het dan ook tijd om hier een gezonde variant van te maken, zodat je pizza kan eten zonder je schuldig te voelen. Een healthy pizza dus! De pizza is gemaakt van verse groenten en een bloemkoolbodem.

Eerder maakten we al een alternatief voor patat. Benieuwd? Klik hier voor het recept.

Benodigdheden voor 1 gezonde pizza:

  • 1 grote bloemkool
  • 1 ei
  • 1 handje boerenkool
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • 1 courgette
  • Olijfolie extra vierge
  • Handje cherrytomaten
  • Pak biologische gezeefde tomaten
  • 100 gram hüttenkäse
  • Himalaya zout, peper en oregano kruiden
  • Schone theedoek

healthy-pizza-gezonde-pizza-recept-bloemkool-bodem-ongebakken

Hoe maak je deze overheerlijke healthy pizza?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Snij de bloemkool in kleine roosjes en kook ze ongeveer in 8 minuten gaar
  3. Giet de bloemkool af en wikkel deze in een schone handdoek. Door de handdoek strak om de bloemkool te wikkelen kun je het laatste vocht eruit drukken en de bloemkool fijn maken.
  4. Doe de (geplette) bloemkool in een kom en voeg hier een ei, Himalaya zout, peper en wat oregano kruiden aan toe. Mix dit met een lepel tot een smeuïg geheel.
  5. Vet een bakplaat in met extra vierge olijfolie. Maak van het bloemkoolprutje een dunne pizzabodem op de bakplaat.
  6. Bak de bodem 30 minuten in de oven op 170 graden.
  7. Nu de pizzabodem in de oven staat kun je de groenten gaan snijden. Je kunt er natuurlijk alles op doen wat je lekker vindt. Ik heb gekozen voor plakjes courgette, stukjes tomaat, paprika, cherrytomaten en een handje boerenkool.
  8. Doe ongeveer 5 eetlepels gezeefde tomaten in een kommetje en mix dit met wat Himalaya zout en peper.
  9. Haal de pizzabodem na een half uur uit de oven. Nadat je hem hebt laten afkoelen kun je de pizzabodem insmeren met je zojuist zelfgemaakte tomatensaus. Vul je pizzabodem vervolgens met de door jou gekozen groente en maak eventueel af met wat hüttenkäse.
  10. Bak vervolgens de hele pizza nog 10 minuutjes in de oven op 170 graden.

 

Eet smakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3

    Het idee van deze bodem zonder kaas en bloem erin spreekt mij enorm aan, ik ga m straks maken. En dan vanavond of morgen pas bakken met beleg erop. Misschien dan iets korter bakken vandaag zodat ie niet te gaar is en later is afgekoeld. De helft ga ik dan invriezen om te proberen of het een volgende keer ook lukt.
    Als topping gebruik ik dan dit weekend de magere variant met Cherry tomaatjes, ui, basilicum, geraspte 30+ kaas, apetina feta en wat olijfjes oregano en bruschetta kruiden van de Xenos. Jammer dat ik vergeten ben wat champignons mee te nemen:-)
    Ik zal het resultaat vermelden met de hoeveelheid kcal, koolhydraten, eiwitten en vetten.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>