3 recepten met havermout! Muffin, koek en pannenkoeken!

Havermout is het ingrediënt wat je in huis moet hebben. Dat het alleen als ontbijt dient is allang niet meer. Je kan er eindeloos mee variëren. Van platte pannenkoeken of havermout koekjes met chocolade. Heb ik je al warm gemaakt? Warm dan ook gelijk de oven op want die heb je nodig voor de eerste twee gerechten. De laatste kan gewoon in je (pannen)koekenpan.

1) Havermoutkoek met pure chocolate recept

Wat heb je nodig?
– Havermout (50gr)
– Bloem (45gr)
– Bakpoeder (2gr)
– Kaneel (1,5gr)
– Kokosolie (14gr)
– Banaan (30gr)
– Vanille suiker (2,5gr)
– Honing (2 theelepels)
– Pure chocolade in snippers (17gr, hak de chocolade fijn met een mes)
– Zout (snufje)
– Oven
– Bakpapier
– Weegschaal


Hoe maak je het?

1) Verwarm de oven voor op 160 graden.
2) Meng in een kom de volgende ingrediënten met elkaar: havermout, bloem, bakpoeder, kaneel en zout.
3) Meng in een andere kom de volgende ingrediënten met elkaar: Kokosolie, fijn geprakte banaan en de vanillesuiker. Roer dit door elkaar en voeg vervolgens een paar scheuten agavesiroop toe.
4) Voeg vervolgens de inhoud van de kommen bij elkaar en voeg hierbij de chocolade snippers. Kneed het goed door elkaar.
5) Pak een ovenschaal en leg hier het bakpapier op. Maak van het deeg vier grote koeken.
6) Zet de koeken voor 13 tot 15 minuten in de oven. Laat de koeken daarna nog 10 minuten in de oven zodat ze extra knapperig kunnen worden.

2) Ontbijtmuffins recept van havermout

 

Wat heb je nodig?
– Gedroogde abrikozen (85gr)
– Havermout (85gr)
– Zelfrijzend bloem (125gr)
– Bakpoeder (1 theelepel)
– Ongezoet appelsap (125ml, mag ook vers geperste sinaasappelsap zijn)
– Olijfolie (2 eetlepels)
– Honing of agavesiroop (50ml)
– 1 Ei
– Keukenmachine
– Muffin vormpjes
– Muffin bakvorm
– Spatel

Hoe maak je het?
1) Verwarm de oven voor op 190 graden.
2) Meng de abrikozen, muesli, bloem en het bakpoeder in een keukenmachine fijn.
3) Roer in een andere kom de appelsap, olijfolie, honing/agavesiroop en het ei tot een mengsel. Giet het mengsel beetje bij beetje door de andere kom. Roer het goed door met een spatel.
4) Vul de bakvorm met de muffin vormpjes en giet hierin het deeg.
5) Zet het voor ongeveer 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

In een afsluitbare trommel zijn de ontbijtmuffins 3 dagen te bewaren.


3) Havermout pannenkoeken recept

Wat heb je nodig?
– Ei (1)
– Bloem (25 gr)
– Havermout (75gr)
– Melk (130ml)
– Olijfolie (flinke scheut)
– Garde
– Koekenpan

Hoe maak je het?

1) Weeg alle ingrediënten af en voeg deze bij elkaar. Roer dit goed door met een garde. Laat het geheel nu voor ongeveer 20 minuten staan.
2) Verhit wat olijfolie in de pan en giet met een soeplepel genoeg beslag in de pan voor één pannenkoek. Bak de pannenkoek op gematigd vuur en draai om na enkele minuten.
3) Bestrooi de pannenkoek met wat agavesiroop of honing. Je kan hem natuurlijk ook met wat stukjes banaan eten.

blank
Peter

Peter kookt met een happy face! Hij komt ons verblijden met leuke recepten en inspirerende food filmpjes. Klik hier voor meer over Peter!