Erwtensoep gezond? Floraa’s ‘Happy Healthy’ erwtensoep recept!

Carnaval vieren is waarschijnlijk mijn grootste zonde op het gebied van gezondheid. Om de schade te beperken, zorg ik dat ik dagelijks extra veel antioxidanten binnenkrijg en de dag begin met een gezonde bodem: Floraa’s Erwtensoep recept! Mijn vier liters soepen staan klaar in de vriezer om van gegeten te worden en ik deel graag mijn gezonde erwtensoep recept met alle ‘Happy Healthy’ volgers.

Wat gaat er in:

  • Twee liter water
  • Vier kip of runderbouillonblokjes (probeer deze bij je BIO winkel te kopen. Blokjes van Maggi en Knorr zitten vol met E-nummers en smaakversterkers waar je honger van krijgt)
  • Één kipfiletje
  • Één pak spliterwten (500 gram)(Dit zijn droge erwtjes, dus niet die uit potten en blik)
  • Twee uien
  • 350 gram wortel
  • 350 gram prei
  • Bos selderij (+/- 8 grote stengels)
  • Twee aardappelen
  • Zwarte peper en lekker veel Keltisch zeezout (dit bevat minder natrium en is rijk aan belangrijke mineralen)

Hoe maak je de soep:

  • Breng twee liter water aan de kook met de bouillonblokjes erin, versnipper je uien en bak je kip alvast goed gaar in de pan.
  • Was de spliterwten goed door ze in een vergiet af te spoelen met water. Voeg ze daarna samen met de uien toe aan het kokende water.
  • Voeg alvast wat Keltisch zeezout aan de soep toe.
  • Laat de erwten 1,5-2 uur zacht koken tot de erwtjes helemaal zacht zijn. Roer af en toe door. Laat de kip ondertussen afkoelen zodat je deze straks kunt snijden.
  • Snijd de wortels, prei, selderij en de aardappels in kleine stukjes en doe ze in de soep als de erwtjes zacht zijn. Zorg dat je de draadjes van de selderij verwijderd of even het buitenste randje met een schaaf verwijderd. Laat dit geheel nog een half uur koken.
  • Pluk je kip wat uit elkaar en snijd er hele kleine stukjes van. Laat deze even met de groentes mee koken. Wanneer de groenten gaar zijn na 30 minuten, laat je de soep nog een kwartiertje staan op lager vuur en voeg je nog wat peper en zout toe. Hierna zet je het vuur uit en sluit je de pan af met een deksel.

Laat de soep een nachtje gesloten staan. Op deze manier wordt de soep sterker van smaak en kan hij nog een beetje indikken. Schep de volgende dag de soep over in bakjes en vries deze in. Dit recept past binnen het koolhydraatarm dieet.

You Might Also Like

3 Comments

  1. 1

    Bedoel je met selderij bleekselderij?
    Bij ‘gewone’ selderij kan ik me niet voorstellen dat je het buitenste randje verwijderd….

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>