Daslook recept: Daslook pompoen soep of saus!

Daslook pompoen-saus of soep recept
Daslook pompoen-saus of soep recept

Viva lente! In het bos waar ik dagelijks een stukje wandel zie ik de daslook boven de grond uit piepen! De lente is daar! En daar gaan we goed gebruik van maken, want daslook is een prachtig wild kruid met hele mooie eigenschappen. Daslook is een zusje van knoflook, ui en prei en behoort tot de ‘Allium’. De zwavel in deze groenten en kruiden stimuleren en ondersteunen de lever. Het heeft daardoor een ontgiftende werking. Wist je dat daslook meer zwavel dan knoflook bevat? Terwijl je er niks van ruikt als je het hebt gegeten! Daarnaast bevat het veel vitamine C en ijzer. Hoog tijd voor een daslook recept dus. Ik koos voor een daslook-pompoensaus of soep recept. Deze saus is erg goed te combineren met bittere groenten zoals witlof, spruitjes, andijvie etc.

Wat heb je nodig voor dit daslook-pompoensaus recept?

  • ½ pompoen
  • 1 handvol daslookblad
  • 0.5 liter bouillon naar keuze
  • 1 el kerriekruiden
  • Optioneel: 1 handje pompoenpitten ter garnering
  1. Schil de pompoen en snijd in kleine stukken. Kook deze in de bouillon ca. 15 minuten.
  2. Rooster de pompoenpitten.
  3. Voeg 5 minuten voor einde kooktijd de kerriekruiden toe.
  4. Was de daslook goed en voeg deze de laatste minuut toe
  5. Pureer met de staafmixer, schenk over de groenten en garneer met de pompoenpitten.

Wil je de daslook liever niet gebruiken als saus? Maak er dan een soep van. Net zo lekker en gezond!

Een andere variatie: Daslook pompoensoep recept:

Deze soepvariant kun je maken met dezelfde soort ingrediënten. Je hebt alleen net iets meer nodig:

  • 1 pompoen
  • 2 keer een handvol daslookblad
  • 2 liter bouillon naar keuze
  • 2 el kerriekruiden

Je maakt deze soep op dezelfde wijze als de saus. Je kunt evt. een scheut kokosroom, of andere room toevoegen als je dit lekker vindt.

You Might Also Like

One comment

  1. 1

    Volgens mij heb ik eindelijk eeen goede vertaling gevonden voor de duitse versie! Bärlauch.
    Iedergeval denk ik dat omdat de beschrijving overeenkomt!

    Recept ga ik dan ook zeker uit proberen. Afgelopen jaar heb ik lekker brood er mee gemaakt dat was een dikke hit. Dus wie weet dit ook!

    ps. die popup. het woord sluiten valt weg in de tekst en dacht dus eerst dat hij niet weg te klikken viel. Nogal onhandig…

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>