Aubergine chips recept – een gezonde en verantwoorde groentesnack!

Snacken is menselijk! Iedereen heeft wel eens zin in iets lekkers. Deze snack is niet alleen lekker, maar ook nog eens super gezond. Tijdens het afvallen zijn veel snacks af te raden, maar met deze aubergine chips voeg je daadwerkelijk iets toe aan je gezondheid.

Aubergines zijn namelijk rijk aan mineralen en bevatten krachtige antioxiderende eigenschappen. Daarnaast draagt een aubergine bij aan gewichtsverlies. Het is koolhydraatarm en bevat veel vezels voor een goede spijsvertering.

Geschatte voedingswaarde per portie van 200 gram

Energie: 50 kcal (calorieën)
Koolhydraten: 7 gram
Vezels: 5 gram
Suikers: 3 gram
Eiwitten: 2,4 gram
Vetten: 0,4 gram

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 aubergines
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Overige benodigdheden:

  • Kaasschaaf
  • Keukenpapier

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aubergines en snijd de uiteinden eraf.
  3. Snijd gelijke, ronde plakken met een kaasschaaf.
  4. Leg de aubergineplakjes op een vel keukenpapier en leg hier weer een vel keukenpapier bovenop.
  5. Dep de aubergineplakjes droog.
  6. Verspreid de plakjes op een met bakpapier beklede ovenschaal of bakplaat.
  7. Bestrijk de aubergineplakjes met olijfolie (met een kwastje is het gemakkelijkst).
  8. Strooi er wat zout en peper over.
  9. Zet de ovenschaal in de oven en kijk na een paar minuten of ze goudbruin zijn. Elke oven is anders en niet elke oven verdeelt de warmte gelijkmatig. Goed opletten dus!

Tip: Maak er een lekkere hummusdip bij.