7 manieren om je hart en intuïtie te volgen! Kun jij dat?

volg je intuitie, volg je hart, tips, geluk.

In een wereld waar je geleefd wordt door de waan van de dag is het soms moeilijk je hart te volgen. Ook is het moeilijk om precies te onderscheiden wat je hart dan precies zegt en hoe je het moet opvatten. Is het niet je hoofd die iets wil? Of zijn het misschien andere mensen die iets voor je beslissen? Met onderstaande tips wordt jij vanzelf een expert in het herkennen van je eigen intuïtie en wordt jouw hart de beste GPS die je kunt hebben.

Dit slaat nergens op

Allereerst is het belangrijk om je intuïtie te herkennen. Belangrijk om in je achterhoofd te houden is dat je intuïtie vaak overkomt als iets dat nergens op gebaseerd is. Vaak ‘slaat het nergens op’. Kun je niet uitleggen waarom je iets niet of juist wel wilt? Dan is dit waarschijnlijk je intuïtie!

Zet je ratio eens uit

Zet eens heel bewust je rationele kant uit. Bedenk hoe je ergens tegen aan kijkt zonder dat je het beargumenteert. Je zult zien hoe moeilijk dit is, je bent dan echt aangewezen op je gevoel!

Go with the flow

Komt er iets moeilijks op je pad? Probeer relaxed te blijven. Met intuïtie heeft het geen zin om een deadline te stellen of om zaken te forceren. Het helpt juist om het los te laten. Men zegt wel eens: hoe belangrijker iets is, hoe minder je er over na moet denken.

Spontane ideeën en gedachtes

Probeer zoveel mogelijk je eerste reactie of idee te volgen. Ook als het vijf minuten later al geen goed idee meer lijkt! Je intuïtie werkt namelijk net wat sneller dan je ratio. Dus na vijf minuten heb je alweer genoeg dingen bedacht waarom je iets niet of juist wel zou moeten doen en dat is nou juist wat je niet wilt horen!

Mening van anderen

Het is altijd belangrijk om niet te veel na te denken over wat andere mensen van iets vinden…maar met je intuïtie helemaal. Zet ook die knop eens actief uit en kijk wat er overblijft van je beslissing op dat moment.

Je buik

Het klinkt cliché maar als iets echt niet goed voelt dan voel je dit altijd in je buik. Probeer daar eens meer naar te luisteren. Na een tijdje oefenen ga je dit gevoel zeker herkennen.

Activeer de rechter kant van je hersenen

Omdat intuïtie uit de rechterkant van je hersenen komt kan het geen kwaad om de rechter helft van je hersenen te activeren door creatief bezig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan tekenen, schilderen, dansen of muziek maken.

 

You Might Also Like

5 Comments

 1. 1

  Je buikgevoel is zo belangrijk! Ik luister er altijd naar 🙂 Twijfel ik? Dan doe ik het gewoon niet! Ik moet van dingen altijd 100% overtuigd zijn 🙂

 2. 2

  Het is waar, maar krijgt pas inhoud als je er iets mee kunt; als je ervaring in krijgt, het gaat voelen en herkennen. Een kwestie van voor jou werkende vormen en inhouden ontdekken. Mij heeft geholpen: improvisatietheater (kijken), een beetje hypnotherapie (2 sessies), twee Helende reizen en Deep Field Relaxation (wat ik nu aan klanten aanbiedt).
  Intuïtie dient zich aan als een liedje dat in me opkomt, of een beeld, ik kan mijn lijf bevragen met een bodyscan; hoe voelt mijn lijf in alle delen (binnenkant hoofd niet vergeten!). Tintelingen in mijn lijf/vel; maar ook duizelingen bv. op drukke plekken (voor de balie van de McDonalds).
  Sinds ik ben begonnen te ervaren, herkennen en plaatsen (wat moet ik met zo’n signaal), wordt die ontdekkingsreis (en, het leven) steeds plezieriger : )

 3. Pingback: online
 4. 4

  Volg je HART” . Ik heb mezelf idd al heel lang aangeleerd wanneer mijn hart, maar ook mijn hoofd overloopt met gevoelens en gedachtes dit alles in een mooi schrift op te schrijven .

 5. 5

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>