5 x het perfecte maaltijdsalade recept

Er bestaan honderden ingrediënten die je op ontelbare manieren in een salade kunt verwerken. Wij proberen zo veel mogelijk te variëren als we salades eten tijdens de lunch en we delen graag 5 keer een maaltijdsalade recept van ons met jullie. Daarom hebben we hier 5 maaltijdsalades voor jullie op een rijtje gezet met verrassende en gezonde ingrediënten!

Een salade is de ideale maaltijd voor wanneer je wat extra groenten wilt binnenkrijgen en probeert om koolhydraatinname te verminderen. Salades zijn natuurlijk ook gewoon lekker en leuk om aan vrienden of familie te serveren. Hier vind je 5 lekkere salades met een leuke mix van ingrediënten! Sommige salades bevatten kaas, dus kun je evt. vervangen door feta, cashewnoten of pijnboompitjes als je hier niet van houdt.

Twijfel je tussen verschillende slasoorten, bekijk dan hier welke sla het meest gezond is.

5 x maaltijdsalade recept:

Ingrediënten voor een frisse maaltijdsalade: (2 personen)

  • 1 rode biet in kleine blokjes.
  • 1 grote appel of twee kleintjes, geschild in stukjes.
  • 250 gram gekookte peultjes van de vorige avond afgekoeld, in stukjes.
  • 1 spitskool, kleingesneden als basis voor de salade.
  • Zelfgemaakte dressing van olijfolie, biologische honing, Keltisch zout en citroensap.

 

 

 

Ingrediënten voor een hartige salade, goed voor de darmen: (2 personen)

  • 300 gram kleine aardappeltjes van de vorige dag. Deze kun je in de oven doen met Keltisch zout of Himalaya zout en daarna laten afkoelen in de koelkast. Wanneer aardappeltjes afkoelen wordt zetmeel omgezet in Resistent zetmeel (RS), dat een natuurlijke probiotica is en de darmcultuur positief beïnvloedt. Afgekoelde aardappels kun je dus niet vergelijken met warme aardappels of frietjes.
  • Een paar grote bladeren Romaine sla.
  • 1/2e komkommer in kleine stukjes.
  • 1 pakje biologische kipfiletplakken in stukjes gesneden
  • Een handje belegen kaas in stukjes.
  • Zelfgemaakte dressing van olijfolie, yoghurt, peterselie, Keltisch zout & mosterd.

 

Ingrediënten voor een klassieke maaltijdsalade: (2 personen)

  • 1 komkommer in stukjes gesneden.
  • Een hand vol pijnboompitten.
  • Een bosje bieslook, geknipt in korte stukjes
  • 2 avocado’s in stukken.
  • 1 bol mozzarella in stukjes gesneden.
  • Gemixte sla als basis.
  • Zelfgemaakte dressing van olijfolie, balsamico, biologische honing & yoghurt.

 

 

 

 

Ingrediënten voor een vitaminerijke maaltijdsalade: (2 personen)

  • 1/2e komkommer in plakken gesneden.
  • 200 gram gekookte groene boontjes van de vorige avond.
  • 1/2e broccoli, roosjes van de vorige avond.
  • 4 eetlepels witte kaasblokjes in kruiden.
  • 1 zakje wortelrasp of andere frisse hollandse rauwkost.
  • Zelfgemaakte dressing van olijfolie, mosterd, peterselie, zwarte peper, Keltisch zout en yoghurt.

 

 

 

Ingrediënten voor een zoete maaltijdsalade: (2 personen)

  • 1 grote zoete aardappel of twee kleine zoete aardappelen. In kleine stukjes gebakken in kipkruiden met Keltisch zout en afgekoeld in de koelkast. Lees bij de tweede salade meer over Resistent zetmeel. Afgekoelde zoete aardappel bevat namelijk ook veel resistent zetmeel.
  • Een handje groene boontjes per persoon van de vorige avond.
  • Twee eetlepels witte kaasblokjes in kruiden
  • Veldsla als basis.
  • Een zakje ui, komkommer rauwkost (in het midden op de foto, slecht zichtbaar).
  • Lekker met al bovenstaande dressings.